IGRALI I U BIH

Dorell Wright osvojio NBA prsten, a Richard Dumas najzvučnije ime

22.04.2020.
u 12:05

U košarkaškim klubovima Bosne i Hercegovine tijekom proteklih godina igralo je mnogo stranih, a osobito američkih košarkaša. Kao po nekom pravilu, najviše su preuzimali poziciju jedan i dva jer su te pozicije na ovim prostorima godinama deficitarne. Istina, prvi NBA košarkaš koji je stigao u Bosnu i Hercegovinu nije bio branič, nego krilni centar Richard Dumas. Dumas je stigao u Široki u sezoni 1999./2000. i zbog ozljede nije se dugo zadržao. Igrao je nekoliko mjeseci u dvorani širokobriješke Gimnazije i svojim potezima oduševljavao je poklonike košarke u tom gradu do tada nenaviknutima imati u svojim redovima tako sjajnog košarkaša. Prije dolaska u Široki Dumas je sa svojim Phoenix Sunsima 1995. godine igrao finale NBA lige protiv Chicago Bullsa i ubacio 20 poena. Njegova momčad u konačnici je poražena, sveukupno 4:2, a kontroverzni Dumas pružio je sjajnu izvedbu igrajući zajedno s Kevinom Johnsonom i legendarnim Charlesom Barkleyjem. No, Dumas je zbog svojih poroka, vodeći buran izvansportski život konzumirajući alkohol, drogu, a 2013. godine uhićen je u krađi u jednoj vojnoj američkoj bazi, ostao upamćen kao košarkaš koji je mogao tom sportu dati daleko veći obol. Osim Richarda Dumasa, najzvučnije NBA košarkaško ime u bosanskohercegovačkoj košarci bio je Dorell Wright, koji je prije dolaska u Igokeu punih deset godina igrao u NBA ligi nastupajući za Philadelphiju 76, Portland Trail Blazerse, Golden State Warriorse te Miami Heat s kojima je osvojio NBA prsten.

Po procjeni pedantnih američkih stručnjaka, Richard Dumas košarkaško je ime koje je moglo imati blistaviju sportsku karijeru od brojnih poznatih američkih NBA košarkaša. Wright je u dva navrata igrao za Igokeu. Uz ovu dvojicu košarkaša, treba spomenuti i Tourea Murryja koji je kratko igrao za Zrinjski iz Mostara, a u NBA ligi igrao je za New York Knickse, Utah Jazz i Washington Wizzardse. Manje zvučnije NBA ime bio je Gren Aleksandar Jerrett, koji je u sezoni 2019. nakratko igrao za Igokeu. Rashad Vaughn jedan je dio prošle sezone također igrao za Igokeu, a prije dolaska u Laktaše imao je ne osobito zvučnu karijeru igrajući za Brookly Netse, Orlando Magic, New Orleans Pelikanse. Prošle godine nakratko je za Igokeu nastupao i Grant Alexander Jerrett, koji je u sezonama 2014. i 2015. bio član Oklahoma Cityja i Utah Jazza.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije