MILANOV VRATAR

Donnarumma: Isprovociran je skandal i osjećao sam se jako loše

28.09.2017.
u 17:24

Ovog je ljeta bio i zvijezda prijelaznog roka, već su ga mediji preselili na Park prinčeva, a kažu da je na kraju presudilo što mu je za prvu zamjenu doveden – rođeni brat

Osamnaestogodišnji vratar Gianluigi Donnarumma među najvećim je zvijezdama velikog Milana koji hrvatskog prvaka Rijeku dočekuje u četvrtak na San Siru. Ovog je ljeta bio i zvijezda prijelaznog roka, već su ga mediji preselili na Park prinčeva, a kažu da je na kraju presudilo što mu je za prvu zamjenu doveden – rođeni brat. U intervjuu za Corriere della Sera, koji je prenio naš sportski tjednik Max taj vratar budućnosti i zamjenik Buffona govorio je o neostvarenom transferu, bratu Antoniju, nepoloženim ispitima i obnovljenom kadru rossonera...

Corriere: Gigi, počnimo s hepiendom... Kako vam je živjeti u istoj sobi s bratom Antonijem? Jeste li možda otkrili da hrče?

Donnarumma: Hrčem ja! Kad spavam, ne možeš me ni puškom probuditi. Šalu na stranu, poslije toliko godina razdvojenosti lijepo je da smo opet zajedno, kao kad smo bili klinci. I to što smo si konkurenti na vratarskoj poziciji samo pojačava emocije.

Corriere: Ne zabrinjava li vas konkurencija u liku vlastita brata? Donnarumma: Razgovarali smo o tome.

Treniranje s bratom i meni pomaže da se dodatno razvijam. I pazite, obojica se jako trudimo. Naravno, uvijek ima i šale, ali inače jako naporno radimo. Corriere: Ne razmišljate li više o tome da ste mogli igrati s Neymarom? PSG je htio i vas dovesti...

Donnarumma: Igram s Bonuccijem, mogu vam reći da nije ni on loš!

Corriere: Leov prelazak iz Juventusa, uz dužno poštovanje drugim igračima, bio je Milanov najveći ulov u prijelaznom roku...

Donnarumma: Priznajem da je to i na mene ostavilo snažan dojam. Iskreno, kad sam čuo da bi nam mogao doći, skamenio sam se. Naši su čelnici napravili nevjerojatan posao. Uvjeren sam da će Leov igrački i ljudski doprinos biti nemjerljiv.

Corriere: Vratimo se još malo na PSG, kad su se pojavili prvi kontakti, već vam je bilo jasno da je ondje pokrenut zaista ambiciozan projekt?

Donnarumma: Ne znam, bio sam stalno usredotočen samo na Milan. Bilo je mnogo opcija, zaista, no sve sam odbio. Htio sam ostati u klubu koji smatram svojim domom.

Corriere: Je li se uopće dogodio trenutak da je s vaše strane, od vašeg agenta, Milan dobio odgovor “ne”?

Donnarumma: Kad se to događalo, ja sam bio potpuno koncentriran na nastupe na Europskom prvenstvu za igrače do 21 godine koje je tada počelo. Osamnaest mi je godina i taj je turnir mogao usmjeriti cijelu moju karijeru. Nije mi bilo do donošenja bilo kakvih odluka, htio sam da se sve odgodi do kraja prvenstva. Kao što sam već govorio, u tom su mi razdoblju stizale brojne ponude koje bi mi omogućile da zarađujem puno više. No nije stvar u novcu. U vrijeme turnira isprovociran je skandal i osjećao sam se jako loše.

Corriere: Je li to utjecalo na vaše nastupe?

Donnarumma: Uvijek sam se trudio davati sve od sebe, sasvim sam se posvetio suradnji s izbornikom Di Biaggiom. Žao mi je što nismo postigli bolji rezultat, ali kao što znate, on ovisi o mnogo faktora.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?