Odbojka

Dominacija klubova iz RS- a u odbojkaškim ligama

odbojka
20.04.2017.
u 08:00

Odbojkaški klubovi iz Republike Srpske u potpunosti dominiraju prvenstvom i kupom Bosne i Hercegovine. Nakon što su osvojili Kup u muškoj i ženskoj konkurenciji klubovi iz ovog entiteta će se također okititi i titulama jer su u finalnim mečevima četiri tima iz Srpske.

U muškoj konkurenciji za pehar šampiona Bosne i Hercegovine borit će se branitelj titule Mladost iz Brčkog i Radnik iz Bijeljine, dok će o tituli u ženskoj konkurenciji odlučivati odbojkašice Bimal Jedinstva i Gacka.

Odbojkaški savez Republike Srpske je prezadovoljan rezultatima jer su napori koji su urađeni da ne dođe do gašenja klubova kao i do unapređenja ovog sporta dali rezultate. Generalni tajnik Rade Kuzmanović ističe kako im je posebno drago da ne moraju brinuti za budućnost jer su ekipe u mlađim kategorijama također veoma uspješne što pokazuje da se dobrim radom i uz mala ulaganja može doći do rezultata.

- Rezultati u posljednje vrijeme pokazuje da smo u Odbojkaškom savezu Republike Srpske ispravno orjentirani na rad s našim klubovima i ulaganjem u mlade. U teškim finansijskim uvjetima klubovi su uspjeli organizirati se na najbolji mogući način i da iz teških uvjeta dostignu nivo u kojem su uspješniji od klubova iz Federacije Bosne i Hercegovine. Savez je imao ispravan koncept rada, pravilne odluke o sustavu natjecanja koji su donijeli rezultate i nadamo se da će tako biti i u budućnosti jer mnogo ulažemo u mlade kako bi imali barem normalne uvjete za rad i da sačuvamo brojnost koju imamo – rekao je Kuzmanović.

Najveće iznenađenje priredili su odbojkaši Radnika koji su eliminirali Kakanj, koji je tijekom prvog dijela bio bolje plasiran.

- Napravili smo veliki uspjeh, ali i za odbojku RS-a s obzirom da smo na neki način upotpunili uspjeh klubova, jer zaista se rijetko događalo da klubovi iz jednog entiteta izbore plasman u finale doigravanja za prvaka. Mi smo od samog početka znali kako vrijedimo i kako možemo uspjeti, a sada se u finalu borimo protiv branitelja naslova Mladosti – rekao je trener Radnika Darko Manojlović.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?