Odbojka

Domaljevac u meču uzbuđenja ‘osvojio’ Maglić

07.02.2017.
u 10:00

Nakon 14. kola ligaškoga dijela sezone, može se reći kako je jedini premijerligaš iz Posavske županije - Domaljevac ostvario primarni cilj, a on je bio opstanak u ligi. Devetoplasiranom banjolučkom Borcu odbojkaši Domaljevca sada bježe devet bodova pa je preostala samo teorija da u preostale četiri utakmice ne ostvare prioritetni plan. Ključni pomak u borbi za gornji dom Domaljevčani su napravili na vrućem terenu u Foči gdje su se domaćima u za njih najgorem trenutku revanširali za jesenašnji minimalni poraz 2:3.

- Iskreno, nadao sam se bodovima, ekipa se diže, prvu utakmicu protiv Maglića na našem terenu loše smo odigrali. U Foči nas je dočekala pravo sportsko ozračje, nova dvorane, pune tribine, 300 - 400 domaćih navijača. Nije im bilo ugodno što gube, ali moram reći da su se sportski ponijeli. Mislim da jednostavno nisu izdržali pritisak, u dahu rezimira Zlatko Ivić, trener Domaljevčana.

Samo sedam igrača

Zanimljivo, u Foči je trener Domaljevca na raspolaganju imao samo sedam igrača, a sam je bio osmi član male pobjedničke ekspedicije u kojoj su bili: primači - Ivo Matić, klupska legenda, zatim Velibor Vuković, libero - Matej Ivić, tehničari - Ivo Ivić i njegova dijagonala Amir Omerbašić te srednji blokeri Milan Zoranović i Filip Medić. Treba reći kako je 19-godišnji Medić turnirski igrač koji se pridružio momčadi u nastavku prvenstva, dok je u Domaljevcu ostao mladi dvojac Joso Tepeluk (18) i Matej Mijatović (19). Nakon laganog prvog, ključni za pobjedu bio je drugi set u kojem je momčad Zlatka Ivića imala prednost 24:19, međutim, domaći su u dramatičnoj završnici izjednačili na 24:24, a zatim se nastavila borba za svaku loptu da bi Domaljevac u toj igri živaca s 29:31, izišao kao pobjednik. Domaći su uspjeli dobiti samo treći, također izjednačeni set, a onda su gosti u četvrtom uzvratili i stigli do slavlja. Uglavnom, Domaljevčani su “osvajanjem” Maglića prebrodili brige glede ostanka, pa tako sada mirno mogu jurišati na četvrto mjesto, dok će se čak pet klubova grčevito boriti za ostanak. Da će borba biti teška i puna iznenađenja, pokazala je sarajevska Bosna koja je lideru - Mladosti uspjela u Brčkom otkinuti bod. Uz Maglić, neugodne domaće poraze pretrpjela su još tri “stanara” donjeg doma - Jedinstvo, Borac i Gradina. Jedno je sigurno - ligaški dio prvenstva odbojkaša imat će burnu završnicu.

Rezultati

Rezultati 14. kola Premijer lige odbojkaša: Maglić - Domaljevac 1:3,  Borac - Gacko 1:3, Mladost - Bosna 3:2, Gradina Herceg - Radnik 0:3, Jedinstvo - Kakanj 1:3. Poredak: Mladost 37, Kakanj 34, Radnik 28, Gacko 22, Domaljevac 22, Jedinstvo 14, Bosna 14, Gradina Herceg 13, Borac 13, Maglić 10 bodova.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije