Odbojka

Domaljevac sanja pobjede na svom terenu

odbojka
12.01.2016.
u 07:00

Domaljevac zimuje na opasnom 9. mjestu koje vodi u niži stupanj natjecanja, a na prvenstvenoj ljestvici ima samo 7 bodova

Nisu se puno odmarali odbojkaši Domaljevca, odmah poslije novogodišnjih praznika krenuli su s radom. Domaljevac zimuje na opasnom 9. mjestu koje vodi u niži krug, a na kontu je samo sedam bodova. Saldo od 2 pobjede i čak 9 poraza nije ohrabrujući. Pri tome kao kuriozitet može poslužiti podatak da je jedini premijerligaš iz Posavske županije u gostima osvojio 6, a kući samo jedan bod, i to u posljednjoj utakmici prvog dijela protiv Jedinstva. Za Domaljevčane se tako domaći teren pokazao kao hendikep, dovoljno da trener Zlatko Ivić u šali primijeti “kako razmišlja o igranju domaćih utakmica u Odžaku” umjesto u Grebnicama.

Skraćen odmor

Položaj na ljestvici i nastavak natjecanja koncem mjeseca skratili su odmor. Trener Ivić ističe:

- Prvi dio priprema provodimo u teretani. Imamo specifičnu momčad sastavljenu od vrlo mladih i iskusnih igrača, koju smo kompletirali tijekom prvenstva, pa su nam temeljne pripreme nužne. Bez obzira na to što je preostalo još sedam kola, trebat će nam snage. Mislim da bismo s tri pobjede mogli osigurati opstanak u ligi. Iako se u prvom dijelu nije pokazalo da nam domaći teren donosi neku prevagu, u nastavku bi to trebao biti. U goste nam stižu glavni konkurenti za opstanak - Ilijaš i Ljubinje. Uz te dvije pobjede i dva, tri boda na strani, opstanak bi bio realnost. Samo moramo biti maksimalno spremni, naglašava trener Domaljevčana. Kada se analizira prvi dio sezone, onda je više ekipa razočaralo nego ugodno iznenadilo. Domaljevac je pri tome jedno od manjih razočaranja za razliku od pomalo otpisanog Ilijaša koji drži “fenjer” nakon sezone u kojoj se plasirao u doigravanje. Za jednog novaka Ljubinje znalo se da će se boriti za opstanak, dok je drugi Gradina najugodnije iznenađenje. Mladost je opravdala očekivanja, suvereno vodi i bilo bi pravo iznenađenje da se treći put uzastopno ne okiti naslovom prvaka. Od drugoplasiranog Kaknja se, s obzirom na pojačanja, očekivalo da će možda ugroziti Brčake, ali se to nije ostvarilo, dok je Radnik na 3. mjestu ugodno iznenadio. Za razliku od Gradine koja je četvrta, tercet Jedinstvo, Borac i Gacko je manje ili više razočarao. Istina, Brčaci imaju, s iznimkom Teodorovića, jako mladu momčad, međutim, rade profesionalno - dva puta dnevno, pa se za tako spremnu momčad 5. mjesto ne može smatrati uspjehom, kao ni šesto Banjolučana od kojih se, nakon prošlosezonskog bljeska, očekivalo više. Oslabljeno Gacko je očajno počelo, imajući u vidu prošlu sezonu, uočljiv je pad.

Stabilnost najvažnija

Novac, odnosno financijsku stabilnost kluba, Zlatko Ivić smatra jednim od važnih aduta, pri čemu to ne ide u prilog njegovoj ekipi s najtanjim proračunom u ligi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije