Odbojka

Domaljevac ‘iščupao’ pobjedu u Banjoj Luci

21.02.2016.
u 08:00

Dramatična, uzbudljiva, puna preokreta i kvalitetna, bila je prva odigrana utakmica 15. kola Premijer lige odbojkaša u Banjoj Luci u kojoj je Domaljevac protiv domaćeg Borca slavio 3:2. Dramu koja se događala na parketu, posebice u petom setu u kojem je ekipa Zlatka Ivića uspjela spasiti nevjerojatnih 6 set meč lopti, teško je i opisati!?

Triler završnica

Uglavnom, na koncu je presudio odličan blok Domaljevčana koji je pri maratonskih 21:22, označio kraj trilerske završnice. Peti, odlučujući set trajao je skoro kao dva, držeći aktere i publiku u krajnjoj napetosti. - Zbog ovakvih utakmica se i dolazi u dvoranu. Za obje ekipe utakmica je bila vrlo važna, ali ovaj triler nitko nije očekivao. Ja sam prezadovoljan. Naš je cilj ostati u ligi, a pobjeda nam predstavlja pravi korak u tom smjeru. Nakon ove pobjede mislim kako su nam izgledi za ostanak znatno porasli, kazao je nakon utakmice Krešimir Mijić, kapetan Domaljevca, a na istom fonu bio je i trener Zlatko Ivić:

Veoma važni bodovi

- Dečki su odigrali fenomenalno, spasiti šest meč lopti nije mala stvar. Počeli smo odlično, poveli s 2:0, a onda se ‘pali’ Borac razigrao i izjednačio, na kraju ne bi bilo nezasluženo da su i oni pobijedili s 3:2, obrazlaže strateg Domaljevčana, te naglašava: - Ovo su nam dva vrlo važna boda u borbi za ostanak. Ekipa se diže iz utakmice u utakmicu, u Gacku smo imali tri set meč lopte i na kraju osvojili bod, bilo je 3:2, onda smo pobijedili Ilijaš 3:0, a sada i Borac 3:2. U idućem kolu u goste nam dolazi glavni konkurent u borbi za ostanak Ljubinje, nadam se pobjedi koja bi nam donijela ostvarenje cilja, smatra trener Ivić, dok Saša Rendić trener Borca nije bio sretan završnicom: -Peti set bio je u znaku nervoze s obje strane. Imali smo prilike riješiti ga u svoju korist, ali u sportu je takvo pravilo, kad propustiš prilike, slijedi kazna. Ove bodove moramo nadoknaditi, inače nam se dobro ne piše, ustvrdio je trener domaćih. Uglavnom, Domaljevac je ovom pobjedom uzdrmao do prije dva, tri kola siguran status Banjolučana koji će se do kraja, također, boriti za ostanak. Razlika između osmog Domaljevca koji ima 13 bodova i sedmog Borca svela se na tri boda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?