Danas 14. kolo Premijer lige BiH

Domaljevac igra ključnu utakmicu za ostanak u ligi

13.02.2016.
u 09:00

Za odbojkaše Domaljevca današnja utakmica protiv Ilijaša je premijerligaško - biti ili ne biti. Ako pobjede, bit će još važnih utakmica u borbi za ostanak, međutim, večerašnja ima posebnu težinu.

Protiv tradicije

Naime, momčad Zlatka Ivića protiv Ilijaša igra i protiv tradicije jer sa sastavom koji vodi Zdravko Barić još nisu osjetili slast pobjede?!

Tako je, primjerice, prošle sezone uvjerljiv domaći poraz 0:3, upravo protiv Ilijaša, momke sa Save umjesto borbe za naslov prvaka “bacio” u borbu za ostanak. Sve skupa upućuje kako će već pomalo otpisani gosti Domaljevcu biti opasniji suparnik nego što to upućuje trenutačni položaj na ljestvici.

Uz neugodnu tradiciju, nepredvidivog protivnika, tu je i svojevrsno prokletstvo dvorane u Grebnicama.

U proteklih 13. kola Domaljevac je u svojoj dvorani osvojio samo jedan bod (!) nanizavši šest uzastopnih poraza. Da su doma bili uspješni kao na gostovanjima, na kojima su osvojili sedam bodova, Domaljevčani bi u preostalih pet kola bili bezbrižni što se tiče ostanka.

Svjesni važnosti utakmice

- Dobra igra Gacku u prošlom kolu, gdje smo našim pogreškama ispustili priliku umjesto jednog osvojiti tri boda, bila nam je veliki poticaj.

Tijekom tjedna dobro smo radili. Igrači su svjesni što nam utakmica protiv Ilijaša znači. Pobjeda bi naše izglede za ostanak učinila realnim. Nadam se kako ćemo uz pomoć naših vjernih navijača razbiti bauk domaćeg terena i osvojiti tri boda.

Ustvari, ako ne možemo pobijediti Ilijaš, nemamo za čim ni žaliti, jer po mom mišljenju, ne zaslužujemo ostanak”, razmišljanje je trenera Zlatka Ivića uoči večerašnje utakmice.

Utakmica Domaljevac - Ilijaš u dvorani u Grebnicama, počet će u 18 sati, a suditi će Fuad Hadžiabdić iz Bihaća i Desko Pavić iz Bijeljine.

U tri utakmice 14. kola, Kakanj protiv Gacka, Jedinstvo protiv Borca, a posebice Mladost protiv Ljubinja - izraziti su favoriti, dok dvoboj Gradine i Radnika nosi dozu neizvjesnosti.

Parovi i satnica 14. kola Premijer lige bh. odbojkaša, Grebnice: Domaljevac – Ilijaš (18), Kakanj: Kakanj – Gacko (16.30), Brčko: Jedinstvo – Borac (16) i Mladost – Ljubinje (19), Srebrenik: Gradina – Radnik (18).•

Za razliku od 13. u kojem je odigran derbi sezone, Jedinstvo - Gacko, 14. kolo Premijer lige vratilo je prvenstvo odbojkašica u normalu, a to znači uvjerljive pobjede favorita - Gacka, Jedinstva i Kule, te po koji neizvjesniji susret. Tako su u ovom kolu Kula protiv Radnika, Jedinstvo u Tuzli protiv Slobode i Gacko protiv Bosne izraziti favoriti. To se može reći i za Derventu koja dočekuje Bihać, dok jedino utakmica BL Voley - Modriča “miriše“ na neizvjesnost. Parovi 14. kola: BL Voley – Modriča (18), Kula – Radnik (18), Derventa – Bihać (19), Sloboda – Jedinstvo (18), Gacko – Bosna (18.30).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?