MZ Ljubuški

Dobra igra dogradonačelnika Vrgorca Mile Hercega protiv aktualnog prvaka

27.07.2017.
u 07:00

Zanimljiva i uzbudljiva nogometna večer bila je za odigravanja dviju utakmica drugog kola u skupini C: Hardomilje/Hrašljani - Lipno 1:0 i Pregrađe - Prolog 3:4. Susret momčadi Hardomilja/Hrašljana i Lipna karakterizirala je tvrda pozicijska igra u kojoj su igrači Hardomilja/Hrašljana imali prevagu s više odlučnosti i želje za pobjedom.

Pritiskali protivnika

Više su pritiskali protivnika, imali više prigoda, no i Lipno je znalo opasno zaprijetiti. Ipak, prvo poluvrijeme je završeno bez pogodaka, nije ih bilo ni većim dijelom drugog poluvremena i mirisalo je na neodlučeno. Međutim, pred kraj utakmice kapetan Hardomilja/Hrašljana Veselko Vištica donosi pobjedu svome timu od 1:0.

- Utakmica je bila teška kao što smo i očekivali, imaju nekoliko iskusnih igrača i nekoliko mladih koji su ih pojačali. Srećom zabili smo gol za pobjedu pet minuta prije kraja i to je najvažnije - ocjena je kapetana Veselka Vištice.

Druga utakmica bila je još zanimljivija, točnije napetija i neizvjesnija. Snage su odmjerili prošlogodišnji pobjednik ljubuške lige Pregrađe i Prolog. Pregrađe je odmah krenulo u ofenzivu i ubrzo preko Mirka Miletića povelo s 1:0. No, otada se razvila velika borba i nije prestajala do samoga kraja. Prolog je promijenio igru, krenuo u napad i kapetan Goran Dodig je izjednačio na 1:1 što je bio rezultat prvog dijela. U međuvremenu nebo se namrgodilo, počela je kiša, postojala je mogućnost ozljeđivanja igrača, ali suci Romeo Primorac i Marin Pavlović te povjerenik lige Nikica Šiljeg, odlučili su da se utakmica ne prekida. Na sreću nije bilo ozljeda. U nastavku se igralo obostrano napadački i onda na scenu stupa napadač Prologa Mile Herceg, nogometaš i političar, aktualni dogradonačelnik Vrgorca. Vještim driblingom stvorio je odličnu prigodu Alenu Govorku koji preokreće i dovodi Prolog u vodstvo 2:1. Pregrađe se trudi i nastaji izjednačiti, ali Alen Govorko povećava na 3:1, a vrgorački dogradonačelnik Herceg je i ovaj put bio među sudionicima uspješne akcije. Unatoč kiši igra se još više rasplamsala, Pregrađe pogotkom Ante Pavlovića smanjuje na 3:2, no Stjepan Herceg povećava vodstvo Prologa na 4:2, a Ante Pavlović svojim drugim pogotkom postavlja konačni rezultat 4:3 za Prolog. Sredinom drugog poluvremena popularni nogometaš i političar Mile Herceg je dobio drugi žuti pa crveni karton, no to nije utjecalo na njegov osjećaj zadovoljstva.

Neizvjesnost

- Utakmica je bila neizvjesna do samoga kraja, imali smo malo više sportske sreće, oni su u zadnjim sekundama pogodili vratnicu. Trudimo se, dajemo sve od sebe, zadovoljan sam svojom igrom. Kad uspoređujem ljubav i strast prema nogometu i politici, ona je 80 % na strani nogometa, a 20 % na strani politike - kaže Mile Herceg, 32- godišnji inženjer građevine iz Prologa, koji od prije tri godine živi i radi u Vrgorcu, a trenutačno obnaša dužnost dogradonačelnika ispred Nezavisne liste mladih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije