Damir Obad, sportski direktor novog premijerligaša, GOŠK-a iz Gabele

Dnevno nam se javi veliki broj igrača ili menadžera, ali imamo svoje kriterije

storyeditor/2023-07-04/gosk2.png
05.07.2023.
u 18:21

Među najzaposlenijima u GOŠK-u, u kojem se ovoga ljeta radi punom parom, je Damir Obad, sportski direktor kluba, piše Večernji list BiH. Njegov je posao specifičan, radi na odabiru igrača za novu sezonu. Neki nogometaši sami zovu, druge nude njihovi menadžeri, a o trećima se raspituje sportski direktor i trener GOŠK-a.

Od 15 utakmica, 14 pobjeda

Damiru Obadu, inače bivšem nogometašu, taj posao nije novost, prije je godinama to radio kao direktor Čapljine, a prošle godine je odlično obavio odabir nogometaša za Trojance. Podsjećamo, u suradnji s trenerom i Upravom kluba prošlog ljeta angažirano je čak 18 nogometaša, samo četvorica su ostala iz prethodne sezone, plus nekolicina juniora. Bio je nemali broj onih koji su to smatrali "harakirijem" pa je otud veće iznenađenje bila silovitost GOŠK-a u jesenskom dijelu sezone - u 15 utakmica zabilježili su čak 14 pobjeda. Napravili su to nogometaši koji su se prvi put sreli na pripremama. Ove godine u GOŠK-u priželjkuju sličan scenarij. Može li se to ponoviti i u Premijer ligi, pitali smo Obada.

- Teško je biti prorok, ali trudimo se posložiti ekipu po svim linijama. Svakog igrača koji dođe u GOŠK proanaliziramo s više strana, u cilju da na svakoj poziciji imamo po dva, pa i tri kvalitetna rješenja. Neke pozicije, kao što je vezna linija, zahtijevaju više, moraš imati pet-šest rješenja. Gledamo, prije svega, mlade igrače kojima bi GOŠK mogao biti iskorak za nešto više u karijeri. Nastojimo na svim linijama imati i po jednog ili dva iskusna nogometaša - kaže Obad. - U prosjeku dnevno se javi i 50 nogometaša. Trener Denis Ćorić i ja s prijedlozima idemo pred Upravu kluba, koja odlučuje o financijskoj strani. Ako se po svim osnovama usuglasimo, slijedi angažman. Kod dogovora vrlo je bitan podatak da su igrači čuli da je u našem klubu sve uredno. Što se obeća, to se i ispuni. Mladi i ambiciozni svjesni su da u GOŠK-u neće ostati dugo, ako planiraju više, moraju se pokazati. Moram naglasiti da kod nas u klubu između Uprave i stručnog stožera postoji pozitivna sinergija, a i interakcija s nogometašima. Naši problemi u ovom trenutku druge su prirode, Čapljina je turistički grad pa je teško u ljetnom razdoblju naći slobodne stanove za smještaj igrača. Srećom, angažirali smo neke igrače iz okružja, kao što su Jure Obšivač iz Metkovića pa Čoko i Musulin - kaže Obad. Kada je riječ o pripremama, imali su provjeru protiv Posušja. - Zasad imamo dogovorene još tri utakmice, protiv Tuzla Cityja 9. srpnja na Kupresu te protiv Veleža 13. srpnja, dok će "generalka" biti 23. srpnja protiv Šibenika. U planu je još i utakmica protiv drugoligaša Kruševa - dodaje Obad.

- Uz infrastrukturu na stadionu, koja je ogromni zahvat, nama je priznanje igrati u ligi s najboljih 12 klubova u BiH. Tu su klubovi koji su osvajali trofeje u bivšoj državi i u bh. prvenstvu, kao što su Sarajevo, Željezničar, Borac i Velež, potom oni koji su se dokazali u proteklih 20-ak godina, kao što su Zrinjski i Široki Brijeg. To je izazov i za ljubitelje nogometa. Želimo se predstaviti u što boljem svjetlu, želimo raditi, igrati i uživati. Mi nismo običan klub, Uprava i stručni stožer djeluju kao jedna obitelj, želimo da takav odnos bude i među igračima. Ako se to postigne, ni rezultati neće izostati - kazao je Obad koji je, inače, s uspjehom nosio dres matičnih Višića, a potom za Čapljinu odigrao više 300 službenih utakmica.

Stigli reflektori

Što se pak infrastrukture tiče, unatoč vremenskim (ne)prilikama, ipak se stiglo do postavljanja reflektorske rasvjete. Dva stupa proizvođač iz Srbije već je isporučio, a postavljanje je najavljeno za danas (srijeda, 5. srpnja). No, to je samo dio posla. Uglavnom, sve oko nogometnog travnjaka, koji nije diran, građevinska je zona, a sve to u GOŠK-u do početka nove sezone misle privesti svrsi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije