JUVE PROŠAO

Dirljiva poruka Chiellinija Astroriju, Allegri zaziva Mandžukića

08.03.2018.
u 11:45

- Eto, od četiri suparnika u Ligi prvaka, nama su tri bila Borussia Dortmund, Real i Juventus! To je vrlo vrijedna škola za ove momke - kaže Pochettino

Tottenham je imao 23 udarca na gol, Juventus devet. I nekako se čini da je engleska nogometna javnost najteže primila ispadanje Spursa. Teže nego bi ono Cityja, Uniteda, Liverpooola ili Chelseaja, piše Goal. 

U svakom slučaju, Dybala i Higuain srušili su engleske snove o pet četvrtfinalista, a Tottenhamov trener Mauricio Pochettino nakon poraza kod kuće od Juvenusa 1:2, rekao je:

- U manje od tri minute primili smo dva gola, iz dvije velike pogreške, i zato smo ispali.

- U obje smo utakmice zaslužili više. No, ponosan sam, igrali smo fantastičan nogomet, dominirali, a sve je to dio sazrijevanja. Razočarani smo samo rezultatom. - Zaslužili smo puno više, stvorili mnogo šansi, a Juve je do našega gola došao samo dva-tri puta. No, treba vam ovakva utakmica za iskustvo za budućnost. - Eto, od četiri suparnika u Ligi prvaka, nama su tri bila Borussia Dortmund, Real i Juventus! To je vrlo vrijedna škola za ove momke. Massimiliano Allegri je, pak, čestitao svojim momcima: - Pobijediti na Wembleyu nikako nije lako, mučili smo se s izgubljenim loptama, tako su i poveli, ali nismo gubili samopouzdanje. Stručnjaci ga hvale da je ključan potez bio uvrštavanje Lichtsteinera i Asamoaha u sastav. - Napravio sam zamjene jer trebalo mi je driblinga i svježine. A sad nam treba da se Mandžukić, Cuadrado i Bernardeschi oporave. Giorgio Chiellini dodao je: - U prvom smo se dijelu mučili, ali nismo gubili vjeru, znali smo da će šanse doći. Do kraja smo bili momčad. A Tottenham je vrlo jak i jako mu malo nedostaje da osvoji nešto veliko. - Gledali smo PSG - Real i nije slučajno da svaki put Cristiano Ronaldo zabije gol. Ni mi prije 5-6 godina ne bismo pobijedili ovakvu utakmicu, ali sazreli smo, sigurniji smo. I ne odustajemo od svoga sna. A onda je naglasio: - Uživamo u pobjedi, ali pred nama je težak dan: sutra idemo žaliti za prijateljem Davidom Astorijem. Puno plačem za njim i jako je teško razmišljati o utakmicama i suparnicima. On će uvijek biti u našim srcima, a u petak ćemo mu posljednji put reći 'ciao'. - Naš život ide dalje, ali kad zavorite oči i sjetite se svoje kćeri i što se dogodilo njemu, teško je prihvatiti. Posvetiti mu pobjedu bilo bi prejednostavno, nadamo se da ćemo nastaviti njegovim putem u reprezentaciji, a bio je puno važniji nego što to govori njegov broj nastupa. Uvijek se smijao, a mi bismo se htjeli smijati u srcima. Andrea Barzagli govorio je nakon pobjede: - Ma mi smo sposobni napraviti sve, pa i 50 groznih minuta i potom preokret! U određenom smo trenutku samo počeli igrati. - Da, mučili smo se i imali sreće u 90. miniti kada je Kane pogodio vratnicu, ali u ovom natjecanju i trebate imati sreće. - U poluvremenu smo morali prilagoditi neke stvari, ali iznad svega vjerovati.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije