CRNI DAN U MAKSIMIRU

Dinamu stigla još jedna kazna UEFA-e! Evo prve reakcije iz kluba

Slavko Midžor/Pixsell
01.04.2019.
u 19:25

U Maksimir je u ponedjeljak stigla još jedna kazna, a odnosi se na utakmicu između Viktorije i Dinama igrane u Plzenu.

Zagrebački Dinamo zatekla je drakonska kazna koju je klubu izrekla Disciplinska komisija UEFA-e u ponedjeljak. 

Naime, prvak Hrvatske prisiljen je naredne dvije europske utakmice igrati bez gledatelja u Maksimiru, s naglaskom će UEFA drugi ogled ispred praznih tribina Modrima oprostiti ako navijači u sljedeće dvije godine ne ponove isti prekršaj. 

Dinamo je stradao zbog rasizma, paljena pirotehnike, zakrčenih prolaza i bacanja predmeta tijekom utakmice s Benficom, a UEFA ga je žestoko oderala i po džepu, sa sveukupno sa 67 tisuća eura. No, to nije sve! U Maksimir je u ponedjeljak stigla još jedna kazna, a odnosi se na utakmicu između Viktorije i Dinama igrane u Plzenu. Prvak Hrvatske je, po svemu sudeći zbog ponašanja BBB-a u Češkoj, stradao s deset tisuća eura, a uz to neće smjeti prodavati ulaznice svojim navijačima za prvo sljedeće europsko gostovanje. 

- U odnosu na dio kazne kojim se zatvara stadion za gledatelje, GNK Dinamo je poduzeo pravne korake te ćemo u žalbenom postupku, vodeći se određenom argumentacijom, pokušati uvjeriti disciplinska tijela UEFA-e da ublaže taj dio kazne.  O rezultatima žalbenog postupka, pravovremeno ćemo obavijestiti javnost i navijače - navedeno je na klupskim stranicama otprilike sat vremena nakon što je Disciplinska komisija obavijestila Dinamo o rješenjima. 

Ključne riječi

Komentara 1

US
una-sana
07:30 02.04.2019.

samo po dzepu jer to jedino efikasno..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije