PRVA HNL, 17. KOLO, 15:00, STADION ŠUBIĆEVAC, ŠIBENIK

Dinamo prekinuo niz bez pobjede: Plave spasio autogol Šibenčana u finišu susreta

28.11.2021.
u 17:35

U posljednje tri utakmice plavi nisu uspjeli pobijediti i to je do sada postao ozbiljan problem, a onda je to prekinuto dolaskom na Šubićevac

U posljednjem susretu 17. kola Prve HNL Dinamo je na gostovanju pobijedio Šibenik sa 2-1 upisavši prvu pobjedu u zadnja četiri nastupa u svim natjecanjima.   

Nakon poraza od Lokomotive (0-1), te neodlučenih ishoda protiv Osijeka (1-1) i Genka (1-1), "Modri" su napokon slavili.  

U utakmici igranoj po jakoj kiši za Dinamo su zabili Luka Ivanušec (19) i Stefan Perić (80-ag), a za Šibenik je strijelac bio Marin Jakoliš (75). 

Dinamo je ogled na Šubićevcu započeo sa svega četvoricom igrača koji su u četvrtak zaigrali protiv Genta u Europskoj ligi. Startali su Josip Mišić, Luka Menalo, Luka Ivanušec i Bruno Petković. 

Prvu priliku na utakmici imali su gosti u 4. minuti. Mišić je ubacio u peterac, no domaća obrana je počistila ispred Petkovića. U devetoj minuti ubacio je Andrić, no Menalo je zakasnio. 

Dinamo je poveo je u 19. minuti nakon sjajne akcije. Mišić je uposlio Petkovića na desnom boku, ovaj povratnom loptom uposlio Ivanušeca koji je zabio pored nemoćnog Rogića za 1-0. 

Do kraja poluvremena vidjeli smo još jednu lijepu priliku Dinama, u 39. minuti Marko Bulat je mogao zatresti mrežu svog bivšeg kluba, ali je pucao preko gola. 

U nastavku susreta domaćin je zaigrao nešto ofanzivnije i uspio je izjednačiti u 74. minuti. Delić je uputio loptu prema naprijed, Ristovski nije najbolje reagirao, a Jakoliš je primio loptu u kaznenom prostoru, te lijepo pogodio za 1-1. 

No radost domaćina kratko je trajala. Pet minuta kasnije Mišić je ubacio iz prekida, a Perić nesretno pogodio vlastitu mrežu za novo vodstvo "Modrih". 

Na ljestvici vodi Osijek sa 34 boda, Rijeka ima 33, Dinamo 31, a Hajduk 30 bodova. 

Šibenik je sedmi sa 18 bodova, dok je na začelju Hrvatski dragovoljac sa sedam bodova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije