EUROPSKA LIGA

Dinamo izjednačio pa sve prosuo u samo par minuta, u Zagrebu ide po novo čudo

Foto: Marcelo del Pozo/REUTERS
1/2
Autori: Eva Grgić, Hina
17.02.2022.
u 23:01

Dinamo je nakon početnog šoka i sumnjivog penala uspio doći do izjednačenja golom sjajnog Oršića, ali onda kao da je nestao s terena na nekoliko minuta, baš kada su domaćini odlučili zabiti dva komada za 3:1

U prvom susretu play-offa Europske lige nogometaši zagrebačkog Dinama su na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan izgubili od Seville sa 1-3. Uzvrat je 24. veljače na stadionu Maksimir.  

Bolji iz ovog para izborit će plasman u osminu finala EL. Podsjetimo, osam pobjednika skupina Europske lige izborilo je direktan plasman u osminu finala, dok je osam drugoplasiranih ekipa među kojima je bio i Dinamo ušlo u play-off rundu protiv osam trećeplasiranih ekipa iz Lige prvaka.

Dinamo je bio drugi u skupini H iza West Hama, dok je Sevilla bila treća u skupini G Lige prvaka iza Lillea i RB Salzburga. Dinamo je gostovanje u Sevilli dočekao s nizom od sedam uzastopnih pobjeda, dok je Sevilla prije Dinama u zadnjih pet dvoboja slavila samo jednom.

Međutim, Andalužani su ove sezone u 15 susreta kod kuće izgubili samo jednom, od Lillea u Ligi prvaka. Sevilla je povela u 13. minuti golom Ivana Rakitića iz jedanaesterca. Izjednačio je Mislav Oršić u 41. minuti, a nažalost domaćin je do kraja poluvremena okrenuo rezultat s dva gola.

Lucas Ocampos je u 44. zabio za 2-1, a dvije minute kasnije Anthony Martial je pogodio za 3-1.

U nastavku susreta više nije bilo golova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije