OKREĆU SE NOVOJ SEZONI

Dinamo dogovorio dolazak napadača rođenog u Australiji? Zanimljiv bi mogao biti i Japanac

Goran Stanzl/Pixsell
24.05.2021.
u 08:36

Krznar će u pripreme krenuti s oko 45 igrača jer se niz njih vraća s posudbi i tek treba odlučiti kojih će 30 voditi na pripreme. Većina ulaznih transfera obavljena je zimus i ovog ljeta neće biti većih dolazaka.

Problem trenera Damira Krznara i Dinama je taj rani početak, Dinamo počinje s pripremama na dan kad tek počinje Europsko prvenstvo i ako naša reprezentacija (kao i Makedonija i Švicarska) odu daleko u natjecanju, Krznar neće imati najbolje igrače na raspolaganju.

K tome, kad počne prijelazni rok budno će Krznar brojiti igrače u svlačionici jer plavi su postali tražena roba nakon sjajnih europskih izdanja posljednjih sezona. Možda je šansa da svi ostanu na okupu s obzirom na činjenicu da su igrači Dinama prilično skupi i teško da će bilo tko iz udarne postave moći otići za manje od deset milijuna eura.

A pandemija je ostavila trag i na blagajnama europskih klubova i svi će morati paziti kako troše novac. Doduše, može i to oslabiti momčad Dinama jer njegovi su igrači kvalitetni, a ipak nisu u cjenovnom rangu najvećih zvijezda.

Kad se nagađa tko bi mogao otići u ovom prijelaznom roku, osim Joška Gvardiola koji je već u bundesligašu Leipzigu, onda se najčešće govori o Dominiku Livakoviću, Bruni Petkoviću, Mislavu Oršiću te mlađima od njih, Luki Ivanušecu i Lovri Majeru. Svi su oni reprezentativci i bit će sad u tom velikom izlogu. Budu li na pravoj razini, sigurno će biti ponuda, jedino je pitanje hoće li biti dovoljno kvalitetne za Dinamo i za njih.

Većina spomenutih imala je ponude i prije, pa ili nisu bile dovoljno dobre za Dinamo, a i sami igrači nisu željeli u klubove koji nisu dovoljno kvalitetni ili za koje su procijenili da u njima ne bi igrali ili napredovali. Posljednja se priča zavrtjela oko Lovre Majera, navodno je Eintracht zainteresiran za njega, nije nemoguće da plati i željenih 15 milijuna eura, no to su zasad samo priče, nitko još nije dobio konkretnu ponudu.

Deni Jurić je blizu dolasku

Krznar će u pripreme krenuti s oko 45 igrača jer se niz njih vraća s posudbi i tek treba odlučiti kojih će 30 voditi na pripreme. Većina ulaznih transfera obavljena je zimus i ovog ljeta neće biti većih dolazaka.

– Nadamo se da neće biti puno odlazaka, da će ih biti što manje. A ako netko ode, odmah ćemo reagirati – kazao je nakon osvajanja naslova prvaka trener Krznar.

Čini se da bi jedna lasta mogla brzo sletjeti u Dinamo, navodno su Dinamo i Šibenik dogovorili dolazak 23-godišnjeg središnjeg napadača Denija Jurića, rođenog u Australiji. Propadne li taj transfer, zanimljiv bi mogao biti Japanac Taichi Hara iz Istre. Plavi sad imaju Petkovića i Gavranovića, na posudbama su bili Komnen Andrić i Sandro Kulenović, pa će biti zanimljivo s kojim će napadačima plavi u novu sezonu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?