S Englezima

Dinamo dogovara prodaju velikog talenta!

dinamo
Goran Stanzl/PIXSELL
26.07.2020.
u 13:20


Priča oko mogućeg odlaska Lovre Majera u engleski Birmingham traje već neko vrijeme, momčad iz Championshipa zagrizla je za Dinamovu ‘desetku’ već odavno, još prošle zime govorilo se o toj opciji, no, tada ni klub ni igrač nisu bili baš zagrijani za taj transfer.

Međutim, zadnjih tjedana opet je priča postala aktualna, a činjenica da je Birmingham ostao u ligi svakako je pogodovala da se sve ponovno zakotrlja. Majer je protiv Varaždina odigrao svoju najbolju utakmicu u Dinamovu dresu, što je, jer ipak je već dvije godine u Maksimiru, svojevrsni paradoks, ali pisali smo već o toj neobičnoj Majerovoj eri u modrom, kontinuitetu kojeg nema, ozljedi, oscilacijama.

Bio je Majer protiv Varaždina odličan u svim segmentima igre, strijelac, asistent, pogodio je vratnicu, pred svojim je vratima blokirao jednu opasnu akciju Varaždinaca. Kao da se oslobodio neke unutarnje kočnice. Možda je činjenica da ga traži engleski klub bila dodatan poticaj da se pokaže u pravom svjetlu i dokaže da može u ovoj momčadi biti važna karika. S te je strane šteta što je sezona završila pa Majera ne možemo vidjeti u dvije, tri utakmice u nizu.

Naravno, moguće je da nakon te partije u Dinamu još jednom razmisle i odluče Majeru ukazati povjerenje, pretvoriti ga u pravu ‘desetku’, premda je mnogo izvjesnije da će on napustiti svlačionicu pod jugom. Što se Birminghama tiče, postoji mogućnost posudbe s opcijom otkupa ili direktnog transfera čemu bi, kako čujemo, u Maksimiru bili skloniji, pišu Sportske novosti.

Cijena? To je uvijek, naravno, najvažnije pitanje, u normalnim uvjetima sigurno bi za Majera neka realna cijena bila pet-šest milijuna eura. No, pitanje je uopće kolika u ovim okolnostima može biti ta svota, tržište se još nije sasvim probudilo, tek se očekuje ‘boom’.

No, čim se pregovara i razgovara znači da ideja o njegovu odlasku živi, pa ne bi čudilo da se klubovi ubrzo dogovore, iako, Birmingham nije jedini koji ga želi, ali je zasad svakako najkonkretniji u krugu zainteresiranih klubova. Pitanje je i je li Championship baš idealna sredina za njega, radi se o najzahtjevnijoj ligi u Europi, fizički vrlo teškoj.

Kako god, ono što je svima jasno, jest da Majer mora ovog ljeta napraviti iskorak u karijeri, naći sredinu gdje će (pro)igrati, uhvatiti kontinuitet. Ako to, iz nekog razloga, ne može u Dinamu, onda je odlazak sigurno bolja opcija. Birmingham je trenutno prvi u redu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?