BRZO REAGIRALI

Dinamo bijesan nakon presude: Šokirani smo i ogorčeni!

Goran Stanzl/Pixsell
06.06.2018.
u 14:30

"Sva rukovodeća tijela i zaposlenici GNK DINAMO nastavljaju raditi na još boljem i kvalitetnijem Dinamu, koji će i u idućoj sezoni biti sportski uspješan i financijski stabilan"

Zdravko Mamić, savjetnik Dinama, danas je na sudu u Osijeku proglašen krivim po obje točke optužnice te je osuđen na šest i pol godina zatvora. S njim su osuđeni i njegov brat Zoran, bivši sportski direktor i trener Dinama, koji je dobio 4 godine i 11 mjeseci, dok je Damir Vrbanović dobio tri godine. 

Vrlo brzo nakon presude reagirao je i Dinamo koji se oglasio priopćenjem te jasno dao do znanja da je šokiran. Evo što su objavili: "Šokirani smo današnjom odlukom Županijskog suda u Osijeku kojom su nepravomoćnom presudom na zatvorske kazne osuđeni naši sadašnji i bivši djelatnici Zdravko Mamić, Zoran Mamić i Damir Vrbanović.

Ogorčeni smo činjenicom da je sudsko vijeće podleglo pritiscima i donijelo presudu koja se ne temelji na provedenim dokazima i utvrđenom meritumu stvari, nego je očigledno posljedica materijalnih i procesnih pogrešaka, koji nisu zabilježeni u dosadašnjoj sudskoj praksi, pri čemu su od samog početka dionici ovog sudskog postupka bili izloženi medijskoj histeriji, u kojoj su prekršeni neki od osnovnih i temeljnih postulata vladavine prava – presumpcija nevinosti, prema kojoj je svatko nevin dok mu pravomoćnom sudskom presudom nije utvrđeno drugačije. 

Čvrsto vjerujemo u nevinost naših kolega te im dajemo punu podršku u njihovoj daljnjoj pravosudnoj borbi. Nadamo se da će više sudske i pravosudne instance Republike Hrvatske pa i Europske Unije u žalbenom postupku uvažiti argumente i nepobitne činjenice koje govore u prilog tome da ovo nije bilo pravično suđenje te da će biti  pravilno i zakonito uvaženi materijalni dokazi koji govore o tome da naši kolege nisu prekršile zakon. 

Sva rukovodeća tijela i zaposlenici GNK DINAMO nastavljaju raditi na još boljem i kvalitetnijem Dinamu, koji će i u idućoj sezoni biti sportski uspješan i  financijski stabilan", piše u priopćenju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije