rukomet

Derbi u Banjoj Luci može puno toga otkriti u borbi za naslov

10.03.2018.
u 07:00

Lako se može dogoditi da 16. kolo bude jedno od presudnih za rasplet u Rukometnom prvenstvu BiH.

Derbi u Banjoj Luci

Razlozi za to su derbi između Borca i Zrinjskog u Banjoj Luci, koji bi mogao presuditi tko će biti pratitelj vodećeg dvojca, Vogošće PH i Izviđača CO. Dalje vrlo bitne gostujuće utakmice igraju upravo i vodeća Vogošća koja će gostovati u Derventi te Izviđač CO čiji start baš i ne ulijeva povjerenje u ostvarenje cilja, a on se zove naslov prvaka BiH. Konjuh i Bosna Centrotrans bit će bitku za prevlast u sredini ljestvice, a tu su i dva derbija začelja u Goraždu te u Sarajevu.

Dakle, nema utakmice bez većeg značenja, što cijelom kolu daje iznadprosječnu važnost.

U središtu pozornosti bit će svakako derbi kola u Banjoj Luci, gdje Zrinjski na tragu serije od četiri uzastopne pobjede, dvije u nastavku prvenstva, nema što izgubiti. S druge strane, Borac ne smije ni razmišljati o gubitku bodova pred svojom publikom jer bi to značilo i otpadanje iz utrke za prvo mjesto. Borac je u nastavku prvenstva odigrao samo jednu utakmicu, poražen je u Maglaju, pa je nezahvalno prognozirati u kakvoj je formi, dok se za ekipu Zdravka Medića može reći kako je startnim pobjedama oduševila navijače.

Težak posao

Težak posao imat će Izviđač Central osiguranje protiv Sloge u Doboju. Domaćin u nastavku prvenstva, pojačan dvojicom bivših igrača sarajevske Bosne Efendićem i Alibegovićem, uknjižio je maksimalnih 6 bodova, dok Silvijo Ivandija, trener Izviđača, ni u Doboju neće moći računati na standardne Josipa Šarca i Mateja Rodina.

U svakom slučaju pred zdravim skautima je odgovorna zadaća jer u borbi za naslov više prostora za opuštanje nema. Vogošća PH, koja je u dva kola nastavka razliku pred pratiteljima s jednog podigla na kapitalna četiri boda, favorit je u Derventi, što ne znači da će se domaćini predati. U svakom slučaju, pred najboljim bh. rukometašima je vrlo zanimljivo kolo.

Parovi i satnica 16. kola Premijer lige rukometaša: Borac – Zrinjski (18), to je jedina utakmica koja će se igrati u nedjelju, dok su ostale na programu danas, a sastat će se Sloga – Izviđač CO (19), Derventa – Vogošća PH (19), Goražde – Sloga, Konjuh – Bosna Centrotrans (19), Bosna – Kakanj (20).

Poredak uoči 16. kola: Vogošća Poljine Hills 37, Izviđač Central osiguranje 33, Zrinjski 30, Borac m:tel 28, Konjuh 22, Maglaj 21, Bosna Centrotrans 19, Sloga 19, Derventa 15, Goražde 13, Slavija 13, Kakanj 7, Bosna (S) 4 boda.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije