Prva nogometna liga FBiH

Derbi pokraj Save može odlučiti o naslovu jeseni

20.10.2018.
u 08:30

Nakon poraza u Kaknju, Orašje zaostaje šest bodova za vodećim Veležom iz Mostara, koji u prvih deset kola prvenstva još nije poražen. Orašje će u derbiju kola ugostiti Velež. Labudovi pobjedom opet “uskaču” u borbu za vrh, dok bi pobjeda Veleža cementirala Mostarcima jesenski naslov.

Čapljinci gostuju u Gradačcu

Zvijezda je domaćin Čapljini. Gradačačani su favoriti, bodovi su im neophodni u borbi za naslov. Čapljinci su, pak, nakon tri uvodna poraza na početku prvenstva, izašli iz krize i upisali tri pobjede... A onda, još jednom upali u negativni niz. U posljednja četiri kola osvojili su samo dva boda. Nije gostovanje kod Zvijezde velika prigoda za ‘vađenje’, ali Čapljinci sigurno ne putuju samo zato da potpišu kapitulaciju... Treći Olimpik i šesto Jedinstvo također igraju jedan od derbija. Vukovi su u prednosti kao domaćini, ali ni Jedinstvo nije bez izgleda za najmanje bod. Tošk je najugodnije iznenađenje jeseni i drži 4. mjesto. Putuje u Goražde, gdje domaći nakon poraza u Bihaću žele opet ući u pozitivni niz.

Okršaj na Mračaju

Metalleghe i Bosna susjedi su s dna. Cilj im je isti – pobjeći u sredinu ljestvice prije zimske stanke. Danas će na jajačkom Mračaju samo jedni “zapjevati” - u slučaju podjele bodova - ni jedni. Novi Travnik igra bolje nego se čini po posljednjem mjestu koje drži na ljestvici, s jedva 4 boda i jedini je u ligi bez pobjede. Novotravničani će ugostiti Bratstvo. Ne pobijede li, ostanak će se svesti na teoriju.

Niz loših igara i rezultata doveo je Vitez u opasnu zonu. Vitez je domaćin Rudaru. Pobjeda bi koliko–toliko popravila raspoloženje u taboru Vitežana, ali neće je biti lako ostvariti, osobito ako se zna da je viteški napad u 10 kola zabio “mizernih” 5 golova. Igman je u prošlom kolu poražen u Tešnju 0:1, Slaven svladao Vitez kući 1:0. Igman je domaćin i čini se - više željan pobjede i bodova. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije