Dosad nezamislivo

Derbi odbojkašica u Čapljini privukao tristotinjak gledatelja

15.12.2015.
u 08:01

Derbi Čapljinki i Mostarki je opravdao sva očekivanja mnogobrojne publike. Mostarke u pet setova bile bolje te ostvarile pobjedu

Da je ženska odbojka u Hercegovini u usponu moglo se vidjeti po ambijentu koji je krasio derbi federalne Superlige odbojkašica između Čapljine i Mostara. Na tribinama čapljinske Sportske dvorane smjestilo se tristotinjak gledatelja, i to ne samo roditelja, rodbine, prijatelja, bivših igrača i igračica, nego i onih koji prate odbojku i sport uopće. Ponavljamo, riječ je o drugoligaškoj utakmici ženske odbojke.

Opravdana očekivanja

Sam derbi je opravdao očekivanja, bilo je zanimljivo i uzbudljivo, kako na parketu tako i uz parket, pa je trener Mostarki nakon trećeg seta morao na "hlađenje".

Mlade igračice Čapljine, za derbi pojačane iskusnijom Anom Šljivić i Mateom Jelčić, loše su otvorile utakmicu. Na početku prvog seta gošće su povele 1:5, da bi Čapljinke nošene podrškom s tribina, za čas preokrenule i prešle u vodstvo 14:7. Kada su domaće stigle na 17:9, mnogi u dvorani su pomislili da je prvi set osiguran, a da je i pobjeda na dohvat.

U tim trenucima Darko Drmač, trener Mostarki, u minutama predaha traži spas, što se pokazalo dobrom taktikom, gošće polako stižu, a nakon što domaće nisu iskoristile prvu set loptu, dostižu prednost, a zatim u infarktnoj završnici dobivaju prvi set 26:28. Sličan scenarij se ponovio i u drugom setu, gošće bolje ulaze, a Čapljinke stižu i preokreću rezultat. Ono što su domaće ispustile u završnici prvog seta, vraća im se u drugom kada u ponovno neizvjesnoj završnici uspijevaju izjednačiti.

Treći set opet ista slika, što se ponavljalo u svih pet setova, iskusnije gošće na početku vode, a domaće stižu. Ovoga puta Čapljinke su bile sigurne, pri čemu im je u završnici pomogao i žuti, pa crveni karton gostujućeg trenera Darka Drmaća.

Razdrmavanje ekipe

Spremajući se na tribine trener Drmać je svojoj ekipi podijelio savjete, a ona je u četvrtom setu zaigrala kao preporođena.

Za razliku od prethodna tri seta, u četvrtom setu Mostarke nisu dopustile da ih mlade Čapljinke, nošene publikom, preteknu. Pokušavala je Ilijana Dugandžić na isti način kao i trener Drmač u tri prva seta, razdrmati svoju ekipu, ali nije išlo. Samo deset poena u četvrtom setu uspjele su osvojiti do tada inventivne Čapljinke?! Veliki pad u igri pokušale su u petom setu nadoknaditi borbenošću, međutim, nije išlo, Mostar je zasluženo slavio.

Pobjedom u Čapljini Mostar je praktično osigurao doigravanje, dok Čapljini ostaje pokušati sljedećih godina.

Na osnovi igre i ukupnog ambijenta u čapljinskoj dvorani dojam je da će Hercegovina uskoro, uz rukometne, dobiti i odbojkaške premijerligaške derbije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije