PET GOLOVA

Derbi je pružio odličan nogomet, a Dinamo je bio nadmoćniji od Hajduka i zasluženo slavio

dinamo hajduk
14.08.2022.
u 08:42

U jubilarnom stotom derbiju HNL-a Dinamo je s 3:1 slavio nad Hajdukom, bio je bolji od Splićana i zasluženo slavio. No, i Hajduk je bio dobar tako da smo gledali odličnu utakmicu u kojoj su plavi ipak bili nadmoćniji i stigao do važna tri boda

U ovaj derbi oba trenera su malo promijenila svoje momčadi, tako je Ante Čačić na klupi ostavio Drmića i Oršića, a zajedno su zaigrali Baturina i Ivanušec, dok je u napadu bio Petković. Valdas Dambrauskas je pak odlučio zaigrati s tri stopera, a i on je na klupi ostavio dosad standardne Sahitija i Melnjaka.

Golčina Atanasova

Očito su gledali i, kako je Čačić rekao, malo preko brda, na utakmice koje su pred njima, Dinamo već u utorak igra u Norveškoj protiv Bodo/Glimta u play-offu Lige prvaka, a Hajduk će u četvrtak u Valenciji igrati protiv Villarreala u play-offu Konferencijske lige.

Igralo se u dobrom ozračju, na južnoj tribini bilo je 1340 navijača Hajduka, barem su toliko ulaznica kupili, ostali, na jugu i zapadu velikom većinom bodrili su Dinamo u drugom srazu ova dva kluba. Podsjetimo, plavi su osvojili Superkup na početku sezone, sjajni Lovre Kalinić dovukao je Splićane do jedanaesteraca, ali tamo ih nije uspio spasiti, plavi su slavili s 4:1. Baš zbog europskih ispita koji su iza plavih i bijelih, te onih koji su pred njima, ovaj derbi bio je vrlo značajan ne samo u borbi za bodove u domaćem prvenstvu već i zbog ozračja s kojim će krenuti na ta putovanja.

Prvu veliku priliku imao je Hajduk u 15. minuti, Livaja je iz okreta sjajno poslužio Biuka koji se našao pred Livakovićem i pucao, ali vratar Dinama to je sjajno obranio i spasio plave.

Plavi su zabili u 21. minuti, krasnu je loptu Ivanušec odigrao za Špikića, ovaj primio na prsa i 'šmekerski' matirao Kalinića, no Špikić je bio u milimetarskom zaleđu tako da Dinamo ipak nije poveo, a bio je blizu nakon udarca Mišića, no sad je Kalinić obranio. U 28. je Dinamo bio blizu vodstva, no Čolina je pogodio svoju vratnicu, a odbijenu loptu Baturina je dohvatio glavom, ali je Kalinić obranio.

U drugoj minuti nadoknade prvog dijela Hajduk je poveo, Livaja je izdržao dva duela, sa Špikićem i Ademijem, dao Atanasovu koji je opalio s oko 25 metara i pogodio neobranjivo u gornji lijevi kut Dominika Livakovića. Kakva golčina! Otišao je tako Hajduk na odmor s vodstvom iako je Dinamo igrao dobro, bio je bolji, no računaju se pogoci, uzalud plavima dominacija, posjed, broj udaraca i dojam.

Plava rapsodija u završnici

 

Nastavak je donio ogromnu priliku, Ademi je ostao sam na pet metara, pucao glavom, ali 'premekano' i Kalinić je uhvatio loptu baš kao i pokušaj Petkovića. U 61. Dinamo je izjednačio, Petković je sačuvao loptu u 16 metara, odigrao povratnu a mladi Martin Baturina sa 16 metara pogodio 'rašlje', skinuo je 'paučinu' iz gornjeg desnog Kalinićevog kuta. I samo tri minute kasnije 2:1 za Dinamo, na Špikićev ubačaj Ademi se bacio i s deset metara glavom donio preokret.

Na drugoj strani Livaja je bio blizu pogotku, no pred kraj je Dinamo potvrdio svoju pobjedu, Ristovski je vratio Gojaku, ovaj ušao u šesnaesterac i pogodio donji kut za 3:1, a na kraju je uvjerljivu 4:1 pobjedu donio Oršić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije