Kvalifikacije za SP

Debakl, loša igra, katastrofa, sramota...

Football Soccer - Belgium v Bosnia and Herzegovina - World Cup 2018 Qualifier Football Soccer - Belgium v Bosnia and Herzegovina - World Cup 2018 Qualifier - King Baudouin stadium, Brussels, Belgium - 7/10/16. Belgium's Toby Alderweireld scores against Bo
09.10.2016.
u 08:00

Debakl, katastrofa, sramota..., naslovi su koji vrište s portala bh. medija nakon poraza od Belgije od 4:0. Međutim, ako stvari vratimo u kontekst, jedini ispravan naslov trebao bi biti: Realnost!

Belgija je puno kvalitetnija

BiH je izgubila od bolje reprezentacije, a čak da je bio i drugačiji sustav igre, rezultat bi bio vjerojatno identičan. Lako je poslije utakmice govoriti o tome zašto je igrao Jajalo, a ne Višća, zašto je BiH počela s dva napadača, a ne jednim, zašto su u obrani bila trojica, a ne četvorica ili petorica, a odgovor je jednostavan - tako je odlučio izbornik Baždarević, koji je sigurno želio najbolje...

- Sigurno bih promijenio neke stvari kada vidim kako se završilo. Željeli smo igrati s onima koji su u najboljoj formi. Željeli smo im napraviti probleme. Za onu razinu mora biti više agresivnosti. Griješili smo u najjednostavnijim stvarima. Pogriješili smo svi, rekao je nakon utakmice Baždarević.

Da, Belgija je bolja od BiH, bez obzira na sastav BiH koji bi izašao i što prije navijači BiH shvate kako je to i dalje vrsta za drugi ili treći šešir europskog nogometa, to će im svima biti lakše. I porazi će tada manje boljeti te će se u utakmice protiv reprezentacija iz samog vrha europskog nogometa ulaziti opreznije i manje bahato, nego je to bio slučaj pred susret s Belgijancima. Uostalom, optimizam se temeljio na činjenici da su Džeko, Pjanić i Ibišević u dobroj formi, što i jesu, ali problem je bio prebaciti loptu do njih. Belgijanci su svjesno markirali Pjanića i Medunjanina, pustivši da Jajalo organizira igru, a čim bi on primio loptu, na sebi je imao dvojicu ili trojicu igrača.

Da nije katastrofalno pogriješio kod drugog pogotka, Jajalo je čak bio i solidan, a naš osnovni problem je činjenica da su Belgijanci prebrza za bh. igrače. Najbrži defanzivac BiH je Spahić, koji je “kornjača” u usporedbi s Hazardom i Lukakuom, a Zukanoviću i Bičakčiću je jača strana igra glavom, a ne brzina.

Relnost...

Poraz od 4:0 je visok, ali treba ga što prije zaboraviti i okrenuti se ponedjeljku i utakmici s Ciprom.

- 4:0 nije realan rezultat. Neću reći da smo igrali dobro, jer smo bili loši, ali opet mislim da smo im neke golove poklonili. Dok nismo primili taj gol, imali smo tu neku igru, držali smo loptu i onda smo iz dvije poluprilike primili dva gola. Ali, realno, mi nismo na razini Belgije, ostaje nam ona realnost, a to je boriti se za 2. mjesto. Nismo odigrali na razini i to je razlog neuspjeha. Taktika? Ovi momci imaju dosta utakmica u nogama i da bi krivili sustav, rekao je kapetan BiH Edin Džeko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?