SVAKA ČAST

Darijo Srna napravio još jednu veliku stvar za pomoć Ukrajini, a sudjelovat će i Hajduk!

dario srna
Marko Prpic/PIXSELL
03.04.2022.
u 19:25

- Ostatak svijeta mora pomoći Ukrajini da pronađe način da zaustavi bombe, zaustavi ubijanje i zaustavi rat.

Darijo Srna kao sportski direktor Šahtara ne miruje i uspio je dogovoriti brojne prijateljske utakmice za svoj klub, sve u dogovoru s Uefom. A jedan od njih bit će i splitski Hajduk! Naime, čim je UEFA dala zeleno svjetlo ukrajinskom velikanu da može održati humanitarnu turneju, koja je potrebna kako bi igrači ipak tijekom ove prisilne stanke "osjetili loptu", Srna se dao u akciju. Uz to, prihodi će se iskoristiti za pomoć Ukrajini, prvenstveno djeci koja neopravdano toliko pate tijekom ruske invazije.

- Situacija je danas takva da nam je UEFA dala zeleno svjetlo za održavanje jako velikog broja prijateljskih utakmica u Europi i na temelju toga su naši ukrajinski nogometaši dobili dozvolu za odlazak u inozemstvo - kazao je Srna i nastavio:

-  Moći će otići za tri dana. U međuvremenu ćemo odmah, zajedno sa stručnim stožerom i svim ukrajinskim igračima, otići u Istanbul. Nažalost, mnogi brazilski igrači neće biti prisutni jer većina njih odbija sudjelovati u toj akciji. Možda će stići samo Marlon i Ismaily. Počinjemo igrati u Turskoj 13. travnja, kad se sastajemo s Bešiktašom, 19. travnja s Fenerbahčeom, zatim sa Sevillom, Hajdukom (datum još nepoznat, op.a.), PSG-om i Lazijem. Potvrdio je da će sav zarađeni novac biti poslan u Ukrajinu.

- Trenutno je ovo najvažnija stvar koju možemo učiniti da pomognemo. Kako je rekao predsjednik našeg kluba Rinat Ahmetov "doći će vrijeme kada ćemo obnoviti Ukrajinu i uložiti sve svoje sposobnosti i sredstva da se Ukrajina oporavi i postane jaka i prosperitetna zemlja." U potpunosti se slažem s ovim i također sam siguran da će tako i biti - zaključio je Srna.

Bivši kapetan vatrenih iznimno je aktivan u pomoći svojoj drugoj zemlji, koju je morao napustiti jer je postalo preopasno ostati.

- Ponosan sam što sam tamo živio 19 godina. Što god da se dogodi, bit ću uz Šahtar do kraja. Mi smo jedna velika obitelj i ponosan sam na klub, ponosan na svog predsjednika. Ali ne možemo biti sami u ovoj situaciji. Ostatak svijeta mora pomoći Ukrajini da pronađe način da zaustavi bombe, zaustavi ubijanje i zaustavi rat - naglasio je legendarni hrvatski nogometaš. A prije nekoliko dana, prilikom Srnina posjeta Hajduku, predsjednik bijelih Lukša Jakobušić rekao je:

- Nismo ništa drugačiji od normalnih ljudi koji zdravo razmišljaju. U našem DNK Kluba stoji ''Prkos moćnome, zaštita slabome.'' Naša je obveza pomoći prijateljima u nevolji, ono što je nama dostupno to je i njima. Razgovaramo o nekim drugim projektima, onim većima, i što bude trebalo pomoći, pomoći ćemo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije