EKSKLUZIVNO ZA STARU GODINU

Dalić otkriva sve što se događalo oko reprezentacije: Progovorio o sucima, Fifi, Lovrenu i braniteljima, poslao poruku Srbima i cijeloj regiji

Zlatko Dalić
Sanjin Strukic/PIXSELL
31.12.2022.
u 19:21

Samo za Večernji list izbornik Hrvatske rekapitulira nastup u Kataru, ključne trenutke i odjeke velikog uspjeha te šalje neke važne poruke: ljudima iz regije, ali i sunarodnjacima u Hrvatskoj koji se prema njemu odnose s podcjenjivanjem. Iskreno govori o odnosu s igračima i budućnosti u reprezentaciji Hrvatske.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, jedan od najcjenjenijih svjetskih nogometnih stručnjaka i trenutačno jedan od najpopularnijih Hrvata, Zlatko Dalić, prije povlačenja u, kako sam kaže, medijsku izolaciju, dao je ekskluzivni intervju za novogodišnji dvobroj Večernjeg lista.

Jedini intervju Dalića prije novog okupljanja u ožujku 

U razgovoru s reporterom i novinarom Tomislavom Dasovićem samo za Večernji izbornik je progovorio o najdelikatnijim trenucima SP-a u Kataru i emocijama nakon velikog uspjeha, no vraća se i do ranijih događaja svog mandata u kojima je donosio prijelomne odluke i pobijedio u nekim,. kako ih sam naziva, 'osobnim starim bitkama'. Dalić je otvoreno kazao što misli o natjecanju u Kataru, naslovu Argentine, sucima i tretmanu Hrvatske. Progovorio je o odnosu s igračima i odlukama o prvom sastavu te nam je priznao koji je njegov potez bio presudan za medalju.

Pričao je o svemu što se dogodilo između njega i Brune Petkovića, komentirao je istupe Dejana Lovrena i poslao neke jako važne poruke: jednu cijeloj regiji, ljudima iz Srbije, BiH, Crne Gore i Slovenije, a drugu svojim sunarodnjacima u Hrvatskoj koji se prema njemu odnose s podcjenjivanjem. 

'Kao trener primio sam brojna priznanja, a ono koje mi je dodijelila 4. gardijska brigada jedno mi je od najdražih. Da bi ti isti koji meni to zamjeraju lagodno živjeli u toj Hrvatskoj, primali visoke plaće. Ma uživajte i dalje ali ne obezvređujte naše emocije i domoljublje', kazao je Dalić između ostalog u razgovoru koji sutra u 13 sati možete pročitati u našem Premium izdanju, kao i tiskanom novogodišnjem izdanju Večernjeg lista.

Najavu razgovora pogledajte u videu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije