PRESS KONFERENCIJA

Dalić: Nećemo puno mijenjati, nastavit ćemo ono što je bilo u Kataru

Dalić i Modrić
Nel Pavletic/PIXSELL
24.03.2023.
u 18:20

Favoriti smo i od toga ne bježimo. Moramo se paziti kontranapada, imaju brze igrače koji nam mogu biti opasnost. Moramo igrati svoju igru i odvesti utakmicu u našem smjeru. Očekujem pobjedu, ali tešku utakmicu - izjavio je Dalić

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se za prvi dvoboj u sklopu kvalifikacija za europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine. Vatreni će sutra od 20.45 pred ispunjenim Poljudom ugostiti reprezentaciju Walesa, izabranici Zlatka Dalića su veliki favoriti, ali to naravno treba opravdati i na terenu.

Današnju press konferenciju odradio je upravo Zlatko Dalić koji ima određenih problema s izostancima jer je ozlijeđen Bruno Petković, a otpao je virozni Ivica Ivušić kojeg će zamijeniti Ivo Grbić. Uz njega je dakako biti i hrvatski kapetan Luka Modrić za kojeg se svi nadaju da će što duže ostati među kockastima.

- Sto posto smo fokusirani. Važno je otvoriti kvalifikacije na pravi način. Očekujemo pobjedu pred domaćim navijačima i da ćemo pred njima pokazati pravu igru. Walesu je hendikep jer je ostao bez Balea i još nekih igrača, Morat će biti kompaktniji i više raditi kao ekipa. Možda je to i pozitivna stvar za njih. Mi uvijek želimo riješiti kvalifikacije prije kraja, ali uvijek nam se dogodi nekakav pad - rekao je u uvodu Modrić.

- Srušit ću rekord kao najstariji igrač hrvatske u kvalifikacijama? Nisam znao za taj podatak i ne znam je li to dobro ili loše. Drago mi je da sam i dalje tu i da ću srušiti taj rekord. Osjećam se dobro i sretno. Trebam tako samo nastaviti - smatra Luka i nadodaje:

- Ne želim ulaziti u to s koliko bismo bodova bili zadovoljni. Želimo imati šest bodova, to se od nas očekuje. Nogomet je dosta puta nepredvidiv. Nadam se da ćemo biti pravi i ostvariti maksimum. Sami smo krivi jer su svi motivirani protiv nas. Postavili smo visoke standarde u zadnjih pet godina. Sve ekipe nas gledaju drugačije, žele osigrati najbolje moguće. Baš zato mi moramo biti još bolji i još veće zajedništvo pokazati.

- Bez svojih suigrača u veznoj liniji Brozovića i Kovačića, trenera koji su me vodili i izbornika Dalića ne bih bio to što jesam. Oni su ključni u ovom slučaju, čine me boljim i moram im zahvaliti, sve uspjehe postigli smo zajedničkom igrom.

- Idem li kod Ronalda u Al Nassr? Nisam se čuo s njim, nemam vam što reći novoga, već sam dosadan sam sebi koliko puta ponavljam. Moja želja je poznata, a to je ostati u Real Madridu do kraja karijere i vjerujemo da ćemo se do kraja sezone dogovoriti oko novog ugovora - otklonio je sve sumnje Modrić uz dodatak: 'Svjestan sam kako vi morate nešto pisati i davati informacije, ali sve sam već na tu temu rekao'.

- Imam osjećaj da me želite otjerati iz reprezentacije pa me stalno pitate do kada ću ostati - rekao je u šaljivom tonu Modrić i poručio da je ostaje do Lige nacija pa će onda odlučiti što dalje. Kratko i jasno, Real ne uvjetuje ostanak o mojim nastupima za reprezentaciju.

- Jedino što možemo obećati je da ćemo dati maksimum. Znamo da će biti pun Poljud, znamo kakva je ovdje atmosfera i mi ćemo odigrati najbolje što možemo. Koliko me pitate ta pitanja, reklo bi se da želite da odem što prije. Rekli smo da sam tu do Lige nacija, a poslije ćemo vidjeti - istaknuo je veznjak Reala.

- Želimo još uvijek dobre rezultate i pobjede. Igramo protiv reprezentacije koja ima velike ambicije. Nema velikih promjena u odnosu na Svjetsko prvenstvo. Nećemo puno mijenjati, nastavit ćemo ono što je bilo u Kataru", rekao je u uvodu izbornik Zlatko Dalić.

- Imali smo pet dana vremena pa smo uspjeli raditi nešto više. Stanje igrača je sjajno, a rekao sam im i da su ovo utakmice u kojima se može puno izgubiti. Za mene je ova sutra utakmica jako bitna. Znamo da ne smijemo kiksati. Favoriti smo i od toga ne bježimo. Moramo se paziti kontranapada, imaju brze igrače koji nam mogu biti opasnost. Moramo igrati svoju igru i odvesti utakmicu u našem smjeru. Očekujem pobjedu, ali tešku utakmicu - izjavio je izbornik.

- Treba nam nekih 18 bodova. Prvo ili drugo mjesto, nećemo kalkulirati, cilj nam je osvojiti što više bodova i proći dalje. Ne znam kad ćemo ih osvojiti, ali idemo to napraviti što prije. Svi oni koji su igrali do kraja na SP-u imaju probleme. Neki su se ozlijedili, neki nisu u pravoj formi. Vlašić i Brozović su se ozlijedili, kao i Kovačić. Mi moramo zaboraviti te probleme. Igramo protiv dobre reprezentacije, imamo zamjene koji mogu promijeniti ritam utakmice. Neki igrači nisu u najboljoj formi, prvenstvo je bilo dugačko i imali su manje odmora. No, znamo što činiti, znamo kako rasporediti igrače i iskoristiti najbolje od njih - poručio je Dalić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije