KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Dalić nakon remija: Potez Kramarića nije bio rezonski, pas se trebao odigrati

Zlatko Dalić
Luka stanzl/PIXSELL
26.03.2023.
u 11:09

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić nakon remija s Walesom (1:1) razgovara s predstavnicima medija prije odlaska na let u Tursku, gdje Hrvatska u utorak (20:45) igra novu utakmicu kvalifikacija za EP

Hrvatska nogometna reprezentacija nije započela Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. godine onako kako su svi priželjkivali. 'Vatreni' su u prvom kolu na prepunom Poljudu u Splitu odigrali neriješeno, 1:1 protiv Walesa.

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić je bio šokiran i rastužen završnicom utakmice, ali je odmah nakon utakmice u izjavama rekao da nema panike i da se treba ići dalje.

Novi razgovor izbornika s medijima i javnosti je danas prije leta za Tursku u kojoj Hrvatska novu utakmicu kvalifikacija igra u utorak (20:45).

- Baš ono što se nije smjelo dogoditi, Dogodilo se to u zadnjoj sekundi, ali što je - tu je. Idemo dalje. Moramo razmišljati o Turskoj, na teškom gostovanju u Bursi.

Puno se nakon utakmice, kao i posljednjih mjeseci, pričalo o napadačima. Izbornik Dalić dobio je pitanje hoće li zvati Diona Drenu Belju nakon što se Marko Livaja ozlijedio na utakmici s Walesom. No, Dalić još uvijek ne otpisuje napadača Hajduka te je zadovoljan onime što trenutno ima u rosteru.

- Neću zvati nijednog igrača. Marko je dobio nezgodan udarac tijekom pada i vidjet ćemo kakva je situacija s njim, Imamo još i Musu i Kramarića za poziciju središnjeg napadača, pa ćemo razmotriti sve te opcije i vidjeti koja je najbolja odluka za Tursku

Komentirao je izbornik Zlatko Dalić i potez Andreja Kramarića koji, pri 1:0 vodstvu u 45. minuti, nije dodao Ivanu Perišiću loptu za stopostotnu šansu, već je odlučio pucati lijevom nogom iz puno teže pozicije.

- Moj dojam je da se pas trebao odigrati, da damo taj gol i zaključimo utakmicu. Potez Kramarića nije bio rezonski, pucati lijevom nogom s 25 metara u toj situaciji - rekao je izbornik Dalić.

Kakva je situacija s Brunom Petkovićem?

- On se vratio u Zagreb i pauzirat će neko vrijeme, tako da će i dalje biti izvan pogona za ovaj ciklus.

 

Split:  Utakmica kvalifikacija za EURO 2024, Hrvatska – WalesFoto: Ivo Cagalj/PIXSELL

 

Idući protivnik Turska je prema mnogima, pa i prema izborniku, najteži protivnik vatrenih u ovoj kvalifikacijskoj skupini.

- Čekamo da se Ladić vrati iz Armenije, gledao je utakmicu, pa će nam iskomentirati kakvi su oni. Bit će to nezgodna i teška utakmica, Turska i mi smo favoriti za prva dva mjesta u ovoj skupini. Bitno je vratiti se da nas ne poljulja. Zasad nas nikad nije poljuljalo, nadam se da neće ni sad - rekao je Dalić, pa dodao:

- Žao mi je najviše publike u Splitu i razočarani smo, ali ne smijemo dopustiti da posljedice budu velike. Imamo svoj cilj, a to je plasman za Euro.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije