ANKETA: MOŽE LI HRVATSKA DO BODOVA?

Dalić na sto muka: Ostao je bez dva važna napadača, a sada su pod upitnikom još trojica!

Zlatko Dalić
Hrach Khachatryan/PIXSELL
08.10.2023.
u 12:27

U Dalićevoj križaljci tako za napad ostaju Josip Brekalo, Petar Musa i povratnik u reprezentaciju Marko Livaja. Doduše potonji je u posljednjih nekoliko kola domaćeg prvenstva upao u golgetersku krizu

Nova reprezentativna uzbuđenja Hrvatsku očekuju već sljedećeg četvrtka, a izabranici Zlatka Dalića okupit će se već sutra u Zagrebu gdje će trenirati za nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Hrvatsku nogometnu reprezentaciju očekuju dva važna ispita. Na putu za Euro prvo će na domaćem terenu, u Osijeku, u četvrtak 12. listopada zaigrati protiv uvijek neugodne Turske, a zatim četiri dana kasnije vatreni gostuju u Walesu.

Opus Arena u rekordnih je osam minuta rasprodana za utakmicu sljedećeg tjedna, no dok će tribine novog osječkog stadiona biti prepune, izbornikov popis sve je tanji. Zlatko Dalić sa strepnjom čeka liječničke nalaze čak trojice udarnih napadača, nakon što je još ranije ostao bez važnih reprezentativaca Ivana Perišića i Mislava Oršića koji će više mjeseci izbivati s terena.

Aktivirao je izbornik, stoga pretpoziv mladom napadaču Nikoli Mori, no pod upitnikom su sada još tri igrača tako da u napadu gotovo nitko nije zdrav i spreman. Trenutačno su upitni Bruno Petković, Luka Ivanušec i Andrej Kramarić.

Petković se ozlijedio proteklog vikenda u derbi utakmici protiv Hajduka, kada je igru napustio uz bolnu grimasu držeći se za zadnju ložu. Nakon liječničkih pregleda ustanovljeno je da srećom nije riječ o ozbiljnijoj ozlijedi, a Bruno se odmah zaputio u Beograd poznatoj liječnici Marijani Kovačević koja je liječila brojne nogometaše s velikim uspjehom. No, predviđeni rok oporavka Dinamovog napadača isključuje iz kalkulacija za sastav protiv Turske, a hoće li moći otputovati u Wales tek ostaje vidjeti.

Zadnju ložu ozlijedio je i Andrej Kramarić zbog čega ovog vikenda nije igrao za Hoffenheim. Ozljeda također nije ozbiljnija, ali pod upitnikom je hoće li biti spreman na vrijeme. Bitku s vremenom vodi i Luka Ivanušec koji je ozlijedio gležanj. Oporavak teče dobro, vratio se treninzima u teretani, no povratak treninzima predviđen mu je tek za tjedan dana.

U Dalićevoj križaljci tako za napad ostaju Josip Brekalo, Petar Musa i povratnik u reprezentaciju Marko Livaja. Doduše potonji je u posljednjih nekoliko kola domaćeg prvenstva upao u golgetersku krizu. Naime, u šest odigranih utakmica nije postigao niti jedan zgoditak, a nevidljiv je bio i jučer protiv Rijeke u Jadranskom derbiju.

S druge strane Nikola Vlašić, Lovro Majer i Mario Pašalić mogu također pokriti krilne pozicije. Pretpozivi su upućeni Matiji Friganu i Dionu Dreni Belji, koji su zasad ipak prepušteni mladoj reprezentaciji. "Olakotna okolnost" vatrenima će biti to što nastupaju pred domaćim tribinama u četvrtak te ondje stižu kao vodeći na tablici s 10 bodova, ali i utakmicom manje 4. kola prije kraja kvalifikacija za EURO koji će se nagodinu odigravati u također domaćoj atmosferi u Njemačkoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije