Reprezentacija Hrvatske

Dalić: Mandžo nam je jako nedostajao. Rakitić: Moramo zahvaliti i Čačiću

Igor Kralj/Pixsell
11.11.2017.
u 20:13

Iako ćemo u pojedinim trenucima biti prisiljeni braniti se, nećemo izaći na travnjak s takvom idejom. Jer, to nije naš stil, mi i ne znamo tako igrati, kaže izbornik.

Na presici uoči treninga reprezentacije Hrvatske na Karaiskakiju nastupili su dokapetan Ivan Rakitić i izbornik Zlatko Dalić. Raketu su pitali može li Grčka nadoknaditi minus od tri pogotka razlike. 

- Imao sam tu sreću da nadoknadim i 0:4. Igrao sam ovdje nedavno, na ovom stadionu, osjetio sam kako je teško ovdje igrati i znam da nas čeka pakao. Onih 4:1 na znači nam ništa, ovdje ćemo nastupiti kao da prve utakmice nije ni bilo. Znamo da će se Grci htjeti pokazati u drugačijem svjetlu, pokazati svoje pravo lice, ali istodobno vjerujem i naše zajedništvo – kazao je dokapetan Ivan Rakitić.

Očekujete li težu utakmicu nego u Zagrebu?

- Ne, težu ne, prva je isto bila teška, iako smo mi uspjeli nametnuti jako dobar ritam. Moramo biti spremni na sve jer igramo protiv vrlo ozbiljne reprezentacije koja će biti posebno motivirana. Ovdje je pritisak ogroman i ne samo da moramo odigrati našu najbolju utakmicu, nego biti spremni u svakoj sekundi na sve što se događa na trenu. Jer, ovo je zadnji korak prema Rusiji – naglasio je Rakitić.

Je li maksimirskih 4:1 realan odnos snaga Hrvatske i Grčke?

- Dođe dan kada igraš bolje, kada igraš lošije. Mi moramo još jednom dokazati tu svoju ogromnu kvalitetu. Želimo osjetiti i taj pritisak, jer naša je želja ne samo biti među najboljima u Europi, nego i na svijetu – dodao je Rakitić.

I vi ste kod Dalića doživjeli svojevrstan preobražaj?

- U ovom trenutku dužnost nam je zahvaliti se i bivšem izborniku Čačiću i njegovom stožeru, jer s njim smo krenuli na ovo putovanje i naše pobjede su dio njega. Dalić nam je pristupio s vrlo jasnim idejama. Poznajem ga još iz mlade reprezentacije, znam kakav žar ima i da je – pobjednik. Zaslužio je da mu se pruži prilika, da provede svoje ideje i da nastavimo prema Rusiji u ovome ozračju koje je također zasluga izbornika. Što se mene tiče, igrao bih i beka ako treba. Ako mi kažu da i nisam potreban, ostao bih kod kuće i navijao za Hrvatsku. Sve za uspjeh reprezentacije – zaključio je Ivan Rakitić.

Izbornik Zlatko Dalić najavio je kako će potpuno spremni Mandžukić 'sigurno pomoći reprezentaciji i kako je jako nedostajao u Zagrebu'.

- Danas očekujem potpuno drugačiji stil igre Grka, jer oni su na to i prisiljeni s obzirom na rezultat iz prve utakmice. Osjećam veliki respekt prema Grcima, znamo da nas čeka težak posao, a mi, iako ćemo u pojedinim trenucima biti prisiljeni braniti se, nećemo izaći na travnjak s takvom idejom. Jer, to nije naš stil, mi i ne znamo tako igrati, a to može biti i opasno jer uvijek nam se može zalutati poneka lopta – naglasio je Dalić.

Na kraju prenio je dio razgovora igračima sa sastanka uoči treninga. - Rekao sam im: 'Napravili ste sjajan posao u u Ukrajini, kao i protiv Grčke, samo mi ste za to zaslužni'. Neka naprave još jedan odlučujuči korak prema SP-u po neka sedam mjeseci uživaju u svojim klubovima – zaključio je Dalić.

Hrvatski su reprezentativci upoznali travnjak stadiona Karaiskaki, a za vrijeme vježbanja izvan stadiona odjeknulo je nekoliko detonacija. To je bila dobrodošlica navijača Olympiacosa... 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije