JESTE LI GA PRIMIJETILI?

Dalić je jednim detaljem protiv Rusije pokazao tko će preuzeti Modrićevo mjesto

02.09.2021.
u 09:47

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je 4. kola skupine H kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine odigrala 0-0 na gostovanju kod Rusije u Moskvi.

Izbornik Zlatko Dalić u nastavak je kvalifikacija krenuo sa znatno izmijenjenom momčadi u odnosu na onu s EURA, u konkurenciji nije bilo Brekala, Petkovića, Rebića, Badelja i Vrsaljka, zbog ozljeda su otpali kapetan Modrić i Budimir, a zbog kartona pravo nastupa nije imao niti Vida, pa je uoči početka utakmice u Moskvi bod bio vrlo prihvatljiv. 

Rusi su se kako god su mogli danima prije tješili činjenicom da nema Modrića i da to neće biti ona Hrvatska koja im je nanijela bol 2018. godine. Dalić je najavio: "Luku mora zamijeniti cijela momčad, a ne pojedinac", ali čini se da je izbornik dao jednim potezom naslutiti tko je nasljednik našeg proslavljenog kapetana i nogometnog čarobnjaka.

Naime, sinoć je na travnjaku Nikola Vlašić nosio dres s brojem 10. Nakon što je napravio transfer karijere u West Ham, nakon što je jasno da je njegova karijera u strelovitoj uzlaznoj putanji, Dalić mu je pokazao koliko mu znači.  To, sada već svima poznato čudo proizašlo iz obiteljske tvornice šampiona tate Joška i sinoć je zadovoljilo visoke kriterije hrvatskih navijača. 

Iako je na utakmici s Rusijom kapetan vatrenih bio senator Perišić, popularni Niksi je pokazao da je dorastao zadatku. U 43. minuti je Juranović ubacio za Vlašića, a on prebacio glavom na drugu vratnicu i nečuvanog Perišića, ali Ivan nije imao najbolju reakciju. U nastavku drugog dijela lopta nije htjela u gol niti na Kramarićevu asistenciju Vlašiću. Nikola je posljednje tri godine bio član moskovskog CSKA, pa je u srijedu praktički igrao na "domaćem" terenu. "Nije bilo puno šansi s obje strane. Bilo je teško probiti njihov blok, a i mi smo dobro stajali u obrani. Bitno je da nismo primili gol i da smo izvukli bod na teškom gostovanju", kratak je u ocjeni dvoboja bio novi veznjak West Ham Uniteda.

RUSIJA - HRVATSKA 0-0 Moskva.

Stadion Lužniki.

GLEDATELJA: 20.000 SUDAC: Reinshreiber (Izrael)

RUSIJA: Guilherme - Fernandes (Samošnikov, 78), Divejev, Džikija, Karavajev - Kuzjajev (Jerohin, 84), Barinov, Golovin - Jonov (Bakajev, 70), Al. Mirančuk (Zabolotni, 46), Zaharjan (Čerišev, 70)

HRVATSKA: Livaković - Juranović, Lovren, Ćaleta-Car (Škorić, 84), Sosa - Brozović, Kovačić; Vlašić, Pašalić (Ivanušec, 70), Perišić (Livaja, 74) - Kramarić (Oršić, 74)

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije