hrvatski izbornik

Dalić: Daj Bože da u finalu SP-a igraju Hrvatska i Srbija!

Sanjin Strukić/PIXSELL
12.05.2018.
u 16:37

- Hrvatski nogomet živi u sjeni vatrenih koji su 1998. napravili sjajan rezultat i svi mi koji smo došli nakon njih bismo željeli to ponoviti.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić ovih je dana prilično aktivan. Prati hrvatske nogometaše kako bi uskoro mogao objaviti širi popis igrača pred SP, a daje i puno intervjua. Jedan takav dao je i za Mondo.rs. 

- Nama je osnovni cilj proći skupinu, s obzirom na to da Hrvatska to nije ostvarila već 20 godina. To nam je prvi zadatak, ali neće biti lako. Argentina je favorit naše skupine, ali i cijelog prvenstva. Ipak, ja vjerujem da možemo osvojiti prvo mjesto u skupini, rekao je Dalić pa dodao:

- Hrvatski nogomet živi u sjeni vatrenih koji su 1998. napravili sjajan rezultat i svi mi koji smo došli nakon njih bismo željeli to ponoviti. Ne može se usporediti tadašnji i sadašnji nogomet, ali mislim da u ovom trenutku imamo možda i bolje igrače, koji igraju u najvećim europskim klubovima. No, puno se toga mora poklopiti da bismo ostvarili dobar rezultata. Ako to uspijemo, nitko sretniji od mene.

Novinare je zanimalo kako procjenjuje šanse Srbije. - Slična skupina kao i naša. Brazil je favorit, a Švicarska je opasnija od Kostarike. Srbija ima kvalitetu i dobrog trenera Krstajića, koji kao i ja želi proći skupinu, ali će mu biti teško. Imamo isti put u Rusiji.

Na pitanje novinara Monda bi li volio da se u finalu sastanu Srbija i Hrvatska, Dalić se nasmijao i odgovorio: - To bi bilo sjajno. Daj Bože da tako bude, odmah potpisujem!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije