Stranci podbacili

Da je Dinamo ispao, Mamić bi morao podnijeti ostavku

Molde
REUTERS/Svein Ove Ekornesv
06.08.2015.
u 13:07

Jasno je zašto Zoran Mamić forsira strance. Zato što ih je on kao sportski direktor i odabrao.

Dinamovi nogometaši svojim su navijačima još jednom priskrbili kalvariju, utakmicu u kojoj su od živciranja navijači čupali kosu i strepili do zadnje sekunde. Unatoč prolasku protiv Moldea, nakon utakmice puno je više razloga za zabrinutost nego za zadovoljstvo.

Uostalom, najbolje to opisuje izjava Arijana Ademija po dolasku na aerodrom.

Ademi podmetnuo leđa

– S obzirom na igru u tom drugom dijelu, nakon utakmice u svlačionici nismo znali da li da slavimo ili ne.

Kada je Dinamo protiv Moldea poveo sa 3:0 u 22. minuti, a s rezultatom 3:1 i otišao na odmor, nastavak je trebao biti samo odrađivanje posla. Sa 1:1 iz utakmice u Maksimiru Norvežani su u tih drugih 45 minuta trebali zabiti tri gola za prolazak. Nemoguća misija na prvi pogled, ali zamalo su uspjeli. Ne zato što su Norvežani posebno kvalitetna momčad, već zato što je Dinamo u tih drugih 45 minuta izgledao kao amaterska momčad, kao momčad koja se totalno raspala.

Dok za prvo poluvrijeme u kojem je Dinamo bio rastrčan, precizan i ambiciozan plavima treba iskazati priznanje, za izdanje u drugom poluvremenu treba ih itekako kritizirati.

Tko je najveći krivac? Uvijek je to trener, ovaj put Zoran Mamić. Svjestan je toga i on, vidjelo se to po njegovu blijedom licu potkraj utakmice, pri rezultatu 3:3. Bio je svjestan da bi u slučaju ispadanja od Moldea nakon prosutih 3:0 jedino moralno bilo da podnese ostavku.

Kiksao je Zoran prošle godine protiv Aalborga, nije prezimio u Europi unatoč lakoj skupini Europske lige, pa bi unatoč bratskoj vezi kiks protiv Moldea bilo jako teško probaviti. Po dolasku na aerodrom kimnuo je Zoki novinarima i rekao doslovno jednu riječ:

– Ništa.

Točno to pokazala je i njegova momčad u drugih 45 minuta. Jedno veliko ništa.

Kapetan Arijan Ademi, koji je bio najbolji u momčadi plavih, muški je podmetnuo leđa za trenera.

– Dogovorili smo se u poluvremenu s trenerom da nastavimo istom agresijom i trkom, ali nismo to ispoštovali. Igrao je svako svoje, uopće nismo djelovali kao momčad u tih 45 minuta – rekao je Arijan.

No Zoran Mamić je u tom drugom dijelu vukao redom krive poteze jer nitko od trojice izmjena nije donio potrebni impuls. Nije baš ni jasno zašto je na klupi svih 90 minuta ostao Junior Fernandes, najbolje plaćen dinamovac s godišnjom plaćom od 900.000 eura.

Ustvari, to Fernandesovo neigranje najbolji je dokaz koliko ti stranci donose Dinamu. U najvažnijim utakmicama sezone nema ih nigdje jer stvar su u Moldeu spašavali domaći dečki Pjaca, Ademi, Rog, Antolić...

Što je pokazao Alžirac Soudani u Moldeu? Apsolutno ništa. Ustvari, taj Soudani nakon ramazana kao da je nestao s travnjaka, djeluje toliko bezvoljno i nezainteresirano...

Birao ih pa im i vjeruje

Taravel je u prvoj utakmici protiv Moldea bio među najlošijima na terenu, Pinto u ozbiljnim utakmicama nikada ne iskoči kvalitetom, a limitiran igrač je Goncalo iako protiv Moldea i nije bio toliko loš. Eduardo na golu je solidan, isto kao i Henriquez u napadu, no mnogih drugih stranaca trebalo bi se riješiti. Ali stranci u Dinamu imaju kultni status pa im se tako dopušta da pokazuju i srednji prst navijačima. Što je najžalosnije, taj Machado sigurno će igrati u doigravanju Lige prvaka jer bolji je igrač od Goncala, a Antolić još nije u ritmu nakon duge ozljede.

No jasno je zašto Zoran Mamić forsira strance. Zato što ih je on kao sportski direktor i odabrao.

>>Kakav ludi scenarij! Dinamu na putu do Lige prvaka stoji i Partizan!

>>Dinamo se vratio: 'Uhvatila nas je panika, mi igrači smo krivi!'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?