Završeno 24. izdanje Memorijalnog turnira Andrije Ankovića koji se igra u spomen na zlatnog olimpijca

Crnov Zrinjskom donio pobjedu na Ankovićevom memorijalu u Gabeli

zrinjski
Foto: Zoran Grizelj
17.02.2014.
u 11:37

Krilni nogometaš Zrinjskog Ivan Crnov, na ovim pripremama pruža sjajne partije

HŠK Zrinjski osvojio je Memorijalni turnir Andrije Ankovića u Gabeli. Do pobjede siu došli nakon što su s 1:0 pobijedili Čapljinu. Čapljinci su i u drugoj utakmici dugo držali povoljan rezultat.

Brojne prigode

Prvu priliku imala je Čapljina kada je u 25. minuti, nakon kombinacije Jalčić - Menalo dobro šutirao Vasilj, ali je na mjestu bio vratar Dujković. Do kraja prvoga dijela uslijedile su tri prilike Mostaraca, a prvu je u 29. minuti imao Šćepanović koji je silovito raspalio povratnu loptu od Mamića, međutim njegov je šut proletio pored vratnice. U 32. minuti više od polovice igrača Zrinjskog na kraju je Zlatić s lijeve strane lijepo ubacio, a Mamić u skoku slabo šutirao glavom. U 43. minuti Basara dobro ubacuje iz kuta, na loptu natrčava Đurić koji neometen silovito šutira pokraj vrata. U nastavku utakmice na prvu priliku se čekalo sve do 59. minute kada akcijuZrinjskog Basara završava traljavim šutem. Pogodak odluke pao je u 79. minuti. Zrinjski je kombinirao po desnoj strani, a kada je izgledalo kako od te akcije neće biti ništa lopta je stigla do Ivana Crnova, koji odmjerenim udarcem s 20-ak metara majstorski pogađa lijevi kut vratara Mikulića. Nakon pogotka Zrinjskog igra se rasplamsala, a obje momčadi, posebice Zrinjski, imale su po još nekoliko dobrih prigoda, ali se rezultat nije mijenjao.

GOŠK-u treće mjesto

Inače, u susretu za treće mjesto momčad GOŠK-a ostvarila je minimalnu pobjedu protiv Budućnosti iz Podgorice. Jedini pogodak na susretu postigao je Željko Malčić u 38. minuti utakmice s 11 metara. Pogotku je prethodio prekršaj Luke Bojića nad Josipom Ereizom, nakon čega je sudac Spahalić opravdano pokazao na bijelu točku. Opasniji suparnik bio je GOŠK, koji je u nastavku utakmice u 58. i 65. minuti imao dobre prigode preko Malčića i Ereiza. Gosti iz Podgorice u 86. minuti bili su u dobroj prilici za izjednačenje, međutim šut Smiljanića dobro je obranio vratar Sušac. Pobjednički pokal HŠK Zrinjski uručio je predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić. Na kraju su osim pehara i medalja za pobjednike podijeljena i pojedinačna priznanja. Za najboljeg igrača proglašen je Ivan Crnova (Zrinjski), dok je najbolji strijelac Nebojša Popović (GOŠK). Najbolji vratar je Ratko Dujković, a titulu najmlađeg igrača sa 17 godina ponio je Damir Dominiković (GOŠK), a priznanje za igrača koji podsjeća na Andriju Anković dobio je Željko Malčić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?