Najbolji strijelac HNL-a

Čolak prestigao Marića i Caktaša u nevjerojatnoj završnici

26.07.2020.
u 08:00

Kakva je to završnica utrke za najboljeg strijelca bila. Prije utakmica 36. kola Mirko Marić imao je na kontu 19, Mijo Caktaš 18, a Antonio Mirko Čolak tek 16 golova. No u senzacionalnom obratu upravo je napadač Rijeke odnio titulu najboljeg strijelca i nakon Tomislava Ercega (2005.), Leona Benka (2013.) i Andreja Kramarića (2015.) postao četvrti igrač kluba s Kvarnera s naslovom prvog topnika Prve HNL, pišu Sportsko Novosti.

Prvi je u akciju krenuo Mijo Caktaš, zabio je dva pogotka u Zaprešiću i došao do brojke od 20 golova u prvenstvu. Mirko Marić bio je tada na 19, ali njegov je problem bio i što su mu za titulu prvog strijelca lige trebala dva gola protiv Lokomotive, jer HNS prema svojim propozicijama u slučaju da više igrača postigne isti broj pogodaka na kraju prvenstva (to se nikada u povijesti nije dogodilo u Prvoj HNL!) trofej za najboljeg strijelca daje igraču koji je imao manju minutažu. A Caktašova je bila manja od Marićeve...

No još je jedan lik vrebao iz prikrajka. Antonio Mirko Čolak bio je na 16 pogodaka, a odigrao je manje minuta od obojice konkurenata. I protiv Puljana je krenuo u misiju, tražio je četiri pogotka za prestižnu nagradu.

Sva četiri uspješno je našao pa je i on došao do brojke 20. I Marić je potom zabio 20. protiv Lokomotive te je na tome i ostalo. Na kraju je redoslijed sljedeći; 1. Čolak 20 golova (2508 minuta), 2. Caktaš 20 golova (2803 minute), 3. Marić 20 golova (3057 minuta).

Ključne riječi
HNL

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije