Streljačko prvenstvo

Čitučki strijelci najbolje rušili ‘glinenjake’ na Mostarskom blatu

07.08.2017.
u 07:00

U petak i subotu na lovačkom strelištu na Blatu treštalo je “sve u šesnaest”. Nakon službenog treninga u petak, strijelci na glinene golubove (trap) iz devet društava, članova Lovačkog saveza Herceg Bosne, natjecali su se u momčadskoj i pojedinačnoj konkurenciji za pehare i diplome, ali i za čast i ponos svojih društava i sebe osobno.

Nastupila 34 strijelca

Organizator prvenstva bio je Lovački savez Herceg Bosne, domaćin Lovačko društvo Mosor iz Širokoga Brijega.

Nastupila su trideset i četiri strijelca iz devet društava: Sava (Orašje), Kuna (Domaljevac), Zec (Busovača), Jarebica (Mostar), Orao (Čitluk), Malič (Grude), Jadran (Neum), Galeb (Čapljina) i Mosor (Široki Brijeg). Najviše su uspjeha imali Čitlučani, prvaci u momčadskoj i pojedinačnoj konkurenciji.

Nazočni tvrde da je da je to rezultat animatorskih sposobnosti njihova člana Žare Ostojića, staroga sportskog vuka, ranije vrhunskog majstora i osvajača brojnih medalja na kuglačkim natjecanjima u Hercegovini i diljem bivše države. U momčadskoj konkurenciji Orao je bio prvi (77 pogođenih “glinenjaka”), drugi širokobriješki Mosor (75), treći neumski Jadran (75).

Zajednički ručak i pjesma

Pojedinačno - u skladu s propozicijama, diplome su dobila šestorica najboljih.

Prvi je Marijan Luburić (Orao – Čitluk, 42 pogotka od 45 hitaca), drugi Alen Franić (Jadran – Neum, s 41), treći Zoran Mandić (Mosor – Široki Brijeg, s 40), četvrti Ante Matuško (Jadran – Neum, s 38), peti Mario Dugandžić (Orao – Čitluk, s 36), te šesti Slaven Lasić (Mosor -Široki Brijeg, s 34 pogotka).

Bilo je svečano na početku, kada je prvenstvo otvorio predsjednik LS Herceg Bosne Slavko Marin, još svečanije na kraju natjecanja kada su pehare i diplome dodijelili tajnik Saveza Ivica Lučić i predsjednik Lovačkog društva Mosor Krešo Ćavar.

Ipak, najbolje je bilo druženje, zajednički ručak i pjesma nakon završetka natjecanja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?