Derbi na Pecari

Cilj Širokog pobjeda bez primljenog gola

30.11.2017.
u 07:31

Najprije je Željezničar uoči izvlačenja parova četvrtfinala Kupa BiH zatražio (i dobio) odgodu prvog susreta na Pecari protiv Širokog Brijega, s 22. na 29. studeni, što je značilo i odgodu uzvratne utakmice, koja će se umjesto 29. studenoga igrati 6. prosinca na Grbavici.

Džentlmenski potez

Onda je zbog očajne organizacije utakmice 16. kola Premijer lige Željezničar - Sarajevo na Grbavici, utakmica s 26. studenoga (nedjelja) odgođena za ponedjeljak (27. studenoga). Nakon toga Željezničar je zatražio od Širokoga da se kupska utakmica četvrtfinala umjesto u srijedu odgodi za četvrtak. Široki je džentlmenski pristao, ne želeći se koristiti činjenicom da su se igrači Željezničara “potrošili” protiv Sarajeva i da im dan odmora više puno znači. Ha, valjda će se danas (17 sati) utakmica na Pecari igrati, iako neke okolnosti susret čine utakmicom (pre)visokoga rizika. NK Široki Brijeg pak sve čini da utakmicu organizira najbolje što je moguće, pa su (uz ostalo) travnjak prekrili najlonskom folijom. Time žele sačuvati travnjak i za drugu utakmicu protiv Željezničara, prvenstveni derbi u nedjelju (16 sati). Nogometaši Gorana Sablića vrijedno se i temeljito pripremaju za današnji susret:

- Budemo li igrali kao do sada na Pecari, vjerujem u nastavak pobjedničkog niza. Kao i uvijek kada igramo kupske susrete na Pecari, pokušat ćemo sačuvati svoju mrežu i ne primiti gol, izjavio je trener Širokoga Brijega Goran Sablić, dodajući da on i njegovi nogometaši jako uvažavaju vrijednosti protivnika.

Igrat će najsvježiji

- Pretpostavljamo da će Željezničar igrati na rezultat, ali naše je prije svega razmišljati o nama i našoj igri. Zaigrat će najsvježiji i najspremniji, izjavio je Sablić, po običaju ne rekavši koja su to jedanaestorica. Ostaje nam da sastav sami “kreiramo”. Pa, evo ga: Bilobrk, Bralić, Barišić, Ćorluka, Marković, Kožul, Matić, Lončar, D. Ćorić, Wagner, Menalo. To je ustvari sastav koji je počeo utakmicu u subotu protiv Mladosti. Luka Menalo, koji jesenas igra odlično, kaže:

- Nema razloga da ne nastavimo odličnim igrama na Pecari i ostvarimo rezultatsku prednost pred uzvrat na Grbavici:

- Protiv Širokoga na Pecari nitko nije favorit, pa ni Željezničar. Uz pomoć naše vjerne publike i nakon ove utakmice ostat će stopostotan jesenski učinak na Pecari - kaže Stjepan Lončar, kao i Menalo standardni mladi reprezentativac BiH. Utakmica počinje u 17 sati. Najavljen je i dolazak 100 navijača gostiju.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?