MARIN U FINALU

Čilić pun samopouzdanja: Otkrio kako može srušiti Federera

25.01.2018.
u 14:16

Kao ključni trenutak dvoboja u kojem je slomio Britanca Čilić je izdvojio tie-break drugog seta

Marin Čilić pobijedio je Britanca Kylea Edmunda  sa 6-2, 7-6 (4), 6-2 nakon dva sata i 18 minuta te po prvi put u karijeri izborio finale Australian Opena.

Kao ključni trenutak dvoboja u kojem je slomio Britanca Čilić je izdvojio tie-break drugog seta.

- U drugom setu sam imao malo više uspona i padova u igri, nisam ga dovoljno pritiskao na servisu, ali sam ostao koncentriran na svaki poen. Pritisak na servis bio je ključan u tie breaku - rekao je Čilić koji je u trećem setu prepoznao znakove umora Edmunda.

- Vidio sam da propušta neke lopte pa sam ga pokušao što više natjerati na kretanje. Drugi 'break' je bio ključan - rekao je Čilić pa dodao:

- Osjećam se dobro. Danas je bila malo drugačija razina intenziteta u meču nego protiv Nadala. Moram zahvaliti mojim trenerima koji su me dobro pripremili. Jako se dobro osjećam, a sada imam i još dva dana za odmor.

Za naslov će Čilić igrati protiv pobjednika dvoboja između Švicarca Rogera Federera ili Korejca Hyeona Chunga.

- Chung je imao dva izrazito zahtjevna meča. Ovaj mu teren i uvjeti odgovaraju. Odlično se kreće, kliže bolje nego na zemlji. Nakon osvajanja NextGen finala i ovdje je pokazao o kakvom se talentu radi. Federer je uvijek strašno agresivan, odlično servira. Mogu se nositi s njim, ako ću ja biti jednako agresivan. Kad njemu prepustite inicijativu, onda je s njim teško igrati - zaključio je hrvatski tenisač.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije