Odbojka

Čapljinke “kaznile” gošće iz Širokog

10.03.2016.
u 09:00

Dramatičan prvi i uzbudljiv treći set između Čapljine i širokobriješkog Smeča bili su zorna ilustracija napretka hercegovačke ženske odbojke. Veliku priliku propustile su Širokobriježanke u prvom setu kad su imale vodstvo 24:22 i servis, a zatim su još četiri puta bile u prilici dobitkom seta okruniti taj dio utakmice. Međutim, Čapljinke koje su u utakmicu ušle opuštenije bile su sretnije u završnici. Na koncu je bilo maratonskih 32:30. Upravo taj set bio je odlična ilustracija rasta kvalitete, jer je tu bilo svega, od minucioznih proigravanja pri čemu se posebice isticala “tehničarka” Smeča Ivana Šantić, snažnih smečeva s obzirom da je riječ o djevojkama uglavnom kadetskog uzrasta, spašavanja nemogućih lopti, “upijača”, pa sve do sportske drskosti kapetanice domaćih Marije Jakić koja je za pobjednički poen servirala iz skok šuta. Kao profesionalka.

Trema

- Kad sam uzela loptu i krenula na servis, imala sam tremu, a zatim pomislila: ‘Ovo je, ipak, igra, idem na skok šut.’ Uspjela sam, zbog čega mi je jako drago. Znale smo što i kako igra Smeč, s njima često igramo i pripremne utakmice, ali ono u prvom setu je bilo zaista dramatično.

Gošćama je trebalo vremena kako bi se oporavile od prvog seta, pa su drugi glatko izgubile 25:12, ali su u trećem, koji je završen 25:23, ponovno prijetile, sustižući prednost domaćih igračica. Uglavnom, Čapljinke su na koncu slavile, ali bilo je vidljivo da obje ekipe imaju ‘štofa’ i za puno veće domete, pa je za očekivati da će se dramatični dvoboji ova dva iznimno nadarena sastava nastaviti idućih sezona. Odbojkašice Smeča poslije utakmice su nam se požalile na nekoliko odluka sutkinje Matee Ljubić u završnici prvog seta, ali ne i trener Ivica Bošnjak:

- Zadovoljan sam igrom u prvom i u trećem setu, dok su moje igračice za vrijeme drugog seta razmišljale kako su mogle izgubiti prvi, u kojem smo kontrolirali igru i rezultat do same završnice. Zadovoljan sam i činjenicom da je publika imala što vidjeti, kazao je Bošnjak.

U ostalim utakmicama 12. kola južne skupine federalne Superlige nije bilo nekih posebnih rezultatskih iznenađenja u prošlom kolu, Novi Grad je savladao Vogošću, Mostar u gostima Troglav, dok je vodeće Goražde protiv Igmana još jednom potvrdilo svoju superiornost.

Rezultati 12. kola federalne Superlige, južna skupina: Čapljina – Smeč 3:0, Troglav – Mostar 0:3, Goražde – Igman 3:0, Novi Grad – Vogošća 3:0.

Poredak: 1. Goražde 36, 2. Mostar 26, 3. Čapljina 22, 4. Igman 17, 5. Smeč 15, 6. Novi Grad 15, 7. Vogošća 6, 8. Troglav 5 bodova.

Gračanica u vodstvu

U sjevernoj skupini federalne Superlige iznenađenje je priredila Gradina iz Srebrenika, koja je prvu pobjedu izborila u Lukavcu. Gračanica je uspjela dobiti derbi u Lukavcu protiv Smeča i tako izmaknuti potjeri, dok se Maglaj pobjedom protiv Žepča priključio kandidatima za doigravanje.

Rezultati: Maglaj – Žepče 3:0, Smeč – Gračanica Fortex 2:3, Lukavac – Gradina Herceg 2:3.

Poredak: 1. Gračanica 22, 2. Smeč 18, 3. Maglaj 17, 4. Lukavac 7, 5. Žepče 6, 6. Gradina 2 boda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije