Turnir Stanko Sivrić

Čak 54 ekipe nastupaju na ovogodišnjem memorijalu

22.08.2017.
u 09:00

Sinoć je na Sportskom centru Krstine u Međugorju svečano otvoren, dvanaesti po redu, međunarodni memorijalni rukometni turnir “Stanko Sivrić – Premijer cup Međugorje 2017.

Na ovom tradicionalnom turniru sudjeluju 54 momčadi iz dvije europske zemalje, BiH i Hrvatske, i okupio je oko 800 mladih rukometaša i rukometašica. Prije samog otvaranja ekipe su se okupile na SC Krstine. A onda ih je nazočim gledateljima prestavio službeni spiker.

Četiri dana rukometa

Natjecanje traje četiri dana i odvija se u četiri dobne kategorije. Turnir je otvorio čitlučki načelnik Marin Radišić, a nazočnima se obratio i gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, Sudionike turnira i nazočne gledatelje blagoslovio je medjugorski župni vikar fra Perica Ostojić. Međugorje, uz mjesto mira i duhovnosti, postalo i mjesto rukometa. Ovaj rukometni turnir utemeljen je 2006. godine u znak sjećanja na preminulog bivšeg predsjednika Hrvatskog rukometnog kluba Međugorje Stanka Sivrića. Svih ovih godina turnir su posjećivali i davali potporu poznati rukometni igrači i treneri: Patrik Ćavar, Zdravko Zovko, Velimir Petković, Marin Šego, Slavko Goluža.

Uvaženi gosti

Ove godine gosti prvog dana turnira bili su Klaudija Klikovac Bubalo, direktorica Lokomotive Zagreb, ovogodišnjeg prvaka EHF kupa, uz nju je bio i Silvio Ivandija, poznati trener koji je između mnoštva klubova vodio i HRK Međugorje. Tijekom turnira očekuje se dolazak još nekoliko poznatih hrvatskih rukometnih imena u Međugorje. Međugorski međunarodni rukometni turnir uvršten je u natjecateljski kalendar Europske rukometne federacije, što je samo po sebi veliki uspjeh.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije