Mandino selo

Caffe Ćićo obranio prošlogodišnji naslov

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
11.08.2016.
u 09:00

Jedanaestu godinu za redom u Mandinu Selu, pokraj Tomislavgrada, održava se Memorijalni malonogometni turnir “Dan Oluje i dani Mandina Sela”, kao sjećanje na oslobodilačku vojno-redarstvenu operaciju HV-a “Oluja”, ali i sjećanje na sumještanina Dragana Šumanovića.

Posebnost turnira

Šumanović je bio pripadnika oklopno-mehanizirane bojne 1. gardijske brigade “Ante Bruno Bušić”, koji je kao 22-godišnjak, zajedno s Draganom Perićem, poginuo 10. listopada 1995. godine, u operaciji “Južni potez”. Posebnost ovoga turnira je što ga organiziraju sami mještani koji sve rade sami, i to volonterski, dobrovoljno, bez ikakve naknade. Turnir se inače održava tri dana, a na samome početku, 5. kolovoza, položeni su vijenci i zapaljene svijeće na grobu ovoga hrvatskoga viteza, nakon čega je ovdašnji župnik župe Presvetoga Srca Isusova fra Stjepan Martinović održao prigodnu molitvu. Pobjednik turnira je momčad Caffe bara Ćićo iz Lipe koja je u finalnom srazu, rezultatom 4:3, bila bolja od ekipe domaćina, Mandine gradine. Napomenimo i kako je ova ekipa pobjedom ujedno potvrdila i prošlogodišnji naslov osvajača turnira. Treće mjesto pripalo je ekipi Dalmatinci. Veliko zanimanje svih nazočnih i ove godine je dovelo do natjecanja u tradicionalnim disciplinama.

Skok u dalj

U skoku u dalje najbolji je bio Mijo Vukadin iz Mandina Sela. U bacanju kamena s ramena ponovno je bio najbolji Ante Bekavac iz Mrkodola (već treću godinu za redom). U potezanju konopa pobjedu je zasluženo “odvukla” ekipa Sridnje polje pod vodstvom Tomislava Šarca. Najboljim igračem proglašen je Josip Bagarić, dok je za najboljeg vratara izabran Maroje Sučić, a za iskazano sportsko ponašanje nagrađena je momčad iz Mesihovine.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije