Reprezentacija Hrvatske

Čačić objavio je popis igrača koje vodi na Europsko prvenstvo

hrvatska reprezentacija
Foto: Davor Javorovic/PIXSEL
1/2
31.05.2016.
u 21:43

Iz zadnje linije otpao je Duje Ćaleta-Car, iz vezne linije Domagoj Antolić, a i iz napada Alen Halilović

Hrvatski izbornik Ante Čačić objavio je konačan popis igrača koje vodi na Europsko prvenstvo u Francusku. 

- Iz zadnje linije otpao je Duje Ćaleta-Car, iz vezne Domagoj Antolić, a iz napada Alen Halilović. Svi igrači koji su bili ovdje to su zaslužili svojim igrama i formom u klubovima - rekao je Ante Čačić, piše Vecernji.hr.

Na popisu putnika još je bilo jedno slobodno mjesto, a to je popunio Duje Čop, otpali su Duje Ćaleta-Car, Domagoj Antolić i Alen Halilović.

- Od 23 igrača plus tri vratara morali smo se zahvaliti trojici igrača, nije bila lagana odluka, jer su svi zaslužili igrati na Euru, pokazali su zavidnu formu. I ove pripreme su pokazale, a to su mi govorili i stariji igrači, da se ne sjećaju kad je bila tako kvalitetna koncentracija igrača na treninzima - rekao je Čačić.

Iz zadnje linije otpao je Duje Ćaleta-Car, iz vezne linije Domagoj Antolić, a i iz napada Alen Halilović.

- Objasnio sam igračima kojim sam se kriterijima vodio, da bi im objasnio da ne postoji siva ruka koja ovo sve vodi - istaknuo je izbornik i dodao:

- Trebao sam igrače koji su zdravi i koji će iznijeti najveći teret. Želio sam da su svi zadovoljni i da imam kasnije igrače koji će mi biti na dispoziciji za mjesec i pol dana.

Kako su igrači primili?

- Teško je, meni kao izborniku je teško. Ali, uvijek se držim toga da mora postojati razum. Da vjerujem da postoji nešto iznad toga, da postoje teorije urote, da netko odlučuje o mojoj sudbini, nisam pod ničijim pritiskom, ali ja sam svaki dan s ekipom, i imam najbolji uvid u sve te igrače. Mogu se pogledati u ogledalo, a siguran sam da moji igrači prepoznaju poštenje - kazao je Čačić.

Kakva je situacija s Ćorlukom?

- Mislim da je stopalo, da se ne radi o gležnju i da će biti sve u redu. Potvrdu ću imati ujutro, ide na magnetsku rezonanciju - podvukao je Čačić.

Popis hrvatske reprezentacije

Vratari: Danijel Subašić, Lovre Kalinić, Ivan Vargić.

Braniči: Šime Vrsaljko, Ivan Strinić, Vedran Ćorluka, Tin Jedvaj, Darijo Srna, Gordon Schildenfeld, Domagoj Vida.

Vezni red: Ivan Perišić, Ivan Rakitić, Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Marko Rog, Ante Ćorić. 

Napadači: Andrej Kramarić, Nikola Kalinić, Marko Pjaca, Mario Mandžukić, Duje Čop.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?