nogomet

Čačić: Mandžukić je odigrao kapetanski, a ima šanse stići i Šukera

hrvatska
Reuters
16.11.2016.
u 07:42

Slavljem u Belfastu (3:0) hrvatska nogometna reprezentacija zaključila je ovu kalendarsku godinu, a za pobjedu na Windsor Parku pobrinuli su se Mario Mandžukić, Duje Čop i Andrej Kramarić.

- Najavio sam da ćemo gledati Hrvatsku željnu pobjede i koja će pokušati prekinuti niz nepobjedivosti domaćina. U tome smo uspjeli zahvaljujući angažiranoj momčadi, usprkos velikom broju novih igrača. Imali smo kontrolu igre, premda je Sjeverna Irska razbijala ritam preskakanjem igre. Zadovoljan sam dobivenim informacijama s obzirom na tenziju prave natjecateljske utakmice - rekao je hrvatski izbornik Ante Čačić.
Posebno se lijepim pogotkom istaknuo Kramarić, koji je domaću mrežu zatresao udarcem iz daljine sredinom drugog dijela, a izbornik je pohvalio i momčadsku igru i pojedinačne nastupe.

 - Kramarić je odlaskom u Bundesligu napravio evidentan iskorak u svojoj igri. Posljednji nastupi za reprezentaciju uistinu su mu upečatljivi, pa tako i današnji. Puno je radio za momčad te imao prekrasnu realizaciju. Nadalje, kod nekih se igrača vidi da im nedostaje utakmica, poput Roga, ali njegova kvaliteta nije upitna. Nemam zamjerke na igrače, raduje me da je i Bradarićev debi prošao zapaženo, igrao je kao da je dugo s nama. Leovac je odigrao dobru utakmicu, njegovo kretanje i ponašanje govore mi da s pravom konkurira za svoju poziciju. Ne mogu preskočiti ni Mandžukića, zabio je, a igra mu je bila za svaku pohvalu, prava kapetanska. Međutim, nema potrebe secirati svakog igrača posebno, ova nam je utakmica rekla mnogo toga dobroga - dodao je Čačić.

Pogotkom u devetoj minuti prijateljskoj susreta sa Sjevernom Irskom, Mario Mandžukić izjednačio se s Eduardom na 29 pogodaka za vatrene te mu u lovu na vodećeg Davora Šukera nedostaje još njih 16.

- 16 pogodaka ne izgleda mnogo, ali nije ni malo. Teško da itko može nadmašiti Šukera, Šuker je bio jedinstven, iako je i Mandžukić poseban na svoj način. Ima ga šanse uhvatiti - konstatirao je izbornik Ante Čačić poslije utakmice, komentirajući Mandžukićev nastup u Belfastu, nazvavši ga "pravim kapetanskim".

Mandžukić se po završetku dvoboja osvrnuo na cjelokupnu predstavu Hrvatske na Windsor Parku.

- Rekao sam i prije utakmice, drago mi je vidjeti da Hrvatska ima kvalitetu i za budućnost, to su ovi dečki pokazali i to nas sve treba veseliti. Dogovorili smo se da će ovo biti prijateljska utakmica samo na papiru, bili smo spremni na to da će Sjeverna Irska učiniti sve kako bi nas pobijedila. Odigrali smo super, uvjerljivo pobijedili i presretni smo. Treba pohvaliti cijelu momčad, ne treba izdvajati pojedince. Opravdali su izbornikovo povjerenje, a Hrvatska je i u ranijim utakmicama pokazala da bilo tko može biti strijelac, ne moraju uvijek napadači zabijati - kaže Mandžukić.

Hrvatska će kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji nastaviti u ožujku protiv Ukrajine.

- Ima dosta do te utakmice, ali veseli me što ćemo opet igrati pred svojim navijačima. To nam svima nedostaje, a stvarno nije lako pobjeđivati u takvim uvjetima bez publike. Mislim da uz podršku možemo pobijediti i Ukrajinu - zaključio je Mandžukić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije