Hrvatski izbornik o EP

Čačić: Dobili smo jednu od zahtjevnijih skupina

Ante cacic
13.12.2015.
u 10:48

Treba malo proanalizirati, ali činjenica je da nema lake skupine, a ova je uvjetno rečeno jedna od zahtjevnijih, rekao je izbornik Čačić

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini D Europskog prvenstva 2016 u Francuskoj zajedno sa reprezentacijama europskog prvaka Španjolske, Turske i Češke, a hrvatski izbornik Ante Čačić kazao je u subotu nakon ždrijeba da je to jedna od zahtjevnijih skupina.

"Treba malo proanalizirati, ali činjenica je da nema lake skupine, a ova je uvjetno rečeno jedna od zahtjevnijih. Mislim da se Hrvatska sa svim ovim momčadima može ravnopravno nositi, premda treba istaknuti Španjolsku koja je kao aktualni prvak Europe favorit skupine. Neovisno o ishodu ždrijeba, Hrvatska ostaje pri svom cilju, a to je pokušati biti bolji od svih protivnika u svim utakmicama. Nemamo pravo ustuknuti, moramo se protiv svakoga pokušati nametnuti i prezentirati svoju neupitnu kvalitetu. Uvjeren sam da ćemo u tome uspjeti", rekao je, kako prenosi portal HNS-a, izbornik Čačić.

Prvi susret Hrvatska igra 12. lipnja na Parku prinčeva u Parizu protiv Turske, slijedi dvoboj sa Češkom u St. Etienneu 17. lipnja, a zadnji susret igra sa Španjolcima 21. lipnja u Bordeauxu.

"Bit će zanimljivo i neizvjesno, imamo priliku uzvratiti Turcima za ono nesretno ispadanje u Austriji, a Češka je jako dobro vođena u mandatu izbornika Vrbe. Mislim da je dobro što sa Španjolskom igramo kasnije, oni će vjerojatno tada već razmišljati i o drugom krugu, i mi u tome također vidimo svoju šansu", dodao je Ante Čačić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?