LUKA MENALO

Brzonoga ‘višićka jegulja’ zabija i asistira

24.12.2017.
u 14:30

Pratitelji događanja u Premijer ligi BiH ove jeseni dobro su zapazili igre mladog Luke Menala (22. srpnja 1996.), brzonogog krila Širokoga Brijega, strijelca devet pogodaka i asistenta za još pet pogodaka suigračima.

Više golova zabio je samo Mersudin Ahmetović, napadač Sarajeva. Menalovo ime našlo se u momčadi jeseni svih novina i portala koji su se bavili ovim analizama, ne samo kao strijelca. Po mnogima je bio najbolji nogometaš jeseni u BiH.

Prate ga menadžeri i skauti

Uz ime “jegulje iz Višića” Transfermarkt je ispisao pozamašnu svotu njegove vrijednosti - 700.000 eura! A na utakmicama Širokoga kući i u gostima Menalove su igre pratili brojni menadžeri i skauti raznih klubova. Krajem jeseni mediji su objavili kako je Željezničar poslao “pismo namjere” na Pecaru s ponudom za prijelaz Menala na Grbavicu. Pristaše Širokoga ponudu su shvatili kao provokaciju, sigurni da Željezničar nema taj novac koji bi zadovoljio Široki.

- Istina je da je Željezničar poslao ponudu, ali smo je odbili i zahvalili se. Za Menala se zanimaju i razni klubovi iz regije, a mi očekujemo puno bogatiju ponudu od Željezničarove - izjavio je tada sportski direktor Širokoga Brijega Dalibor Šilić. A i sami Menalo ostao je “mrtav - hladan”.

- Nisam ni razmišljao o ponudi Željezničara, nije me ostavila bez daha. I ja mislim kako je ponuda pomalo neozbiljna. Nije bila zanimljiva ni ponuda poljske Jagiellonije (o njoj se radilo, a ne o ponudi Legije iz Varšave, kako su objavili neki mediji - op. a.).

Znam da su me Poljaci pratili više puta i Širokom ponudili neki iznos, koji je moj klub elegantno odbio. Inače, ugovor na Pecari traje do 1. lipnja 2020. godine - rekao nam je Menalo koji se na naš telefonski poziv javio iz dalekoga Toronta!

U posjetu bratu

- Evo me u Kanadi, došao sam u posjet bratu Peri. Za njihove je prilike “malo prohladno”, minus dvanaest. Bilo je kad sam došao minus šesnaest. Bio sam ovdje i lani, pamtim i minus dvadeset. I, ne mogu reći da uživam na ovim hladnoćama jer ipak sam ja iz tople mediteranske doline Neretve - šali se Menalo i dodaje:

- Brat Pero igrao je ovdje za Croatiju, ali je prestao. Sada radi, tu su mu supruga i dvoje djece. Ovdje ima puno Hercegovaca, družimo se i viđamo. Najviše sam u društvu bratova šurjaka. U Torontu ću čekati Božić, ići na polnoćku kao i lani. Kondicijski trener Mate Brekalo dao mi je program rada, pa već pomalo treniram. Večeras idem na košarku, pogledat ću NBA susret Toronto - Philadelphia. Veselim se što ću gledati Darija Šarića, on igra u Philadelphiji. U Hercegovinu se vraćam 3. siječnja...

Krajem sezone Luka Menalo je ozlijedio prepone, pa nije igrao dvije zadnje utakmice u Premijer ligi BiH. Sad je bolje, ali još trči samo “pravolinijski”. Ipak, do prozivke 8. siječnja trebao bi biti potpuno zdrav.

- Fizioterapeut Dragan Mijatović stalno zove i propituje me za moje zdravlje. Čujem se i sa svojim suigračima. Moramo se dobro spremiti za proljetni dio prvenstva. Još smo u igri za naslov, nadam se da ga možemo “dohvatiti”. Ima Široki Brijeg dobru i složnu momčad, šteta što smo pri kraju malo “uprskali”, ali ozljede su glavni razlog - kazao je Menalo. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?