LE PARISIEN

Brutalni novci: Francuzi otkrili iznos Mbappeovog ugovora, PSG ga učinio najplaćenijim sportašem u povijesti

Mbappe
STEPHANE MAHE/REUTERS
24.10.2022.
u 09:29

Iako se pisalo da sjajni napadač želi napustiti Park prinčeva, čini se da mu i nije tako loše, često se povezivao s Realom i Liverpoolom.

Konačno su otkrivene cifre iz bogatog ugovora zvijezde PSG-a, Kyliana Mbappea, radi se o novcima od kojih 'boli glava'.  Le Parisien tvrdi da će Mbappe za tri godine ugovora dobiti čak 630 milijuna eura, što će biti najviše plaćeni iznos za bilo kojeg sportaša u povijesti.

Ugovor je potpisan ljetos, dok je Mbappeova plaća četvrtina ukupnog klupskog budžeta, što je zaista nevjerojatan podatak.  Prema informacijama inače vrlo upućenog medija, ugovorom je Mbappéu zajamčena plaća od 72 milijuna eura bruto godišnje, šest milijuna bruto mjesečno (2.7 milijuna eura neto nakon plaćanja raznih poreza). Tome se iznosu dodaju razni bonusi.

Dobio je 100 milijuna eura samo za ostanak u klubu. Najveći su bonusi za 'lojalnost klubu', po kojem mu pripada ukupno 240 milijuna podijeljenih u tri rate. Ovo je dakako i najveći ugovor u povijesti nogometa, Mbappe je sada ispred suigrača iz kluba, Lea Messija koji je od Barce 2017. godine dobio 555 milijuna eura te Neymara koji je iste godine potpisao s PSG-om za 267 milijuna eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?