premijer futsal liga

Brotnjo u finalu prvenstva

30.04.2019.
u 09:08

U izuzetno kvalitetnom i uzbudljivom drugom polufinalnom susretu doigravanja za prvaka Premijer futsal lige BiH, koji je u nedjelju navečer održan u prepunom GŠD u Čitluku, igrači MNK Brotnjo vrhunskom igrom su po drugi put pobijedili izuzetno kvalitetnu momčad HFC Zrinjski s 5:3 i zasluženo se plasirali u finale tog prestižnog natjecanja. Nedjeljnom zadivljujućom i jednostavno nevjerojatno kvalitetnom igrom malonogometaši Brotnja još jednom su potvrdili da spadaju među najjače futsal momčadi u BiH. Treba, međutim, kazati da su i plemići bili jednako tako moćni te da su, iako bez trenera i ključnog igrača, igrali srčano i svojom osmišljenom igrom često prijetili domaćoj momčadi.

Dobra igra obiju momčadi

Od samog početka obje su momčadi krenule s munjevitim napadima, a već u 8. minuti prekrasnim pogotkom Romano Vlaho doveo je goste u vodstvo od 1:0. To nije obeshrabrilo domaću momčad, koja je nakon jedne brze akcije u 15. lijepim pogotkom Darka Ivankovića izjednačila na 1:1, što je izazvalo golemo oduševljenje na tribinama. Iako su se redali ubojiti napadi, i pljuštali udarci, zahvaljujući čvrstim obranama igrača i panterskim skokovima vratara, rezultat se do poluvremena nije mijenjao.

U želji da izbore treći susret, Mostarci su u nastavku susreta zaigrali odlučnije, krenuli u silovite napade te su pogotkom lukavog Ivana Drežnjaka u 22., a potom izvrsnog Marina Sutona u 26., prešli u vodstvo od 3:1. No to je bilo sve što su gosti mogli učiniti jer su sve do kraja susreta na parketu dominirali iskusni igrači MNK Brotnjo. Zaredali su s brzim i lijepim akcijama i snažnim udarcima pa je svojim pogotkom u 28. Anto Galić smanjio vodstvo Zrinjskog na 3:2, a potom u 33. Zvonimir Ćavar izjednačio na 3:3. U burnoj završnici talentirani Anto Galić svladao je inače izvrsnog vratara Mostaraca Andrijana Dujmovića i preokrenuo rezultat u vodstvo Brotnja od 4:3. Svojim pogotkom u posljednjim sekundama igre konačnu pobjedu Brotnja od 5:3 potvrdio je Kristijan Pantić. Zbog plasmana Brotnja u finale uslijedilo je neviđeno oduševljenje i slavlje domaćih igrača i navijača, koje je trajalo do dugo u noć.

Komentirajući taj povijesni uspjeh svog kluba, vidno ushićen, trener Matej Čilić nam je rekao:

– Publika je bila odlična, moji igrači su ustavili srce večeras na terenu i mislim da smo zaslužili igrati u finalu. Čestitam i zahvaljujem Zrinjskom na fer i korektnoj igri, ali mislim da smo u ovim dvjema utakmicama pokazali da smo trenutačno bolja ekipa od njih. Još jednom zahvaljujem predivnim navijačima i svojim momcima koji su se borili i dali zadnji atom snage za ovu pobjedu. Pozivam navijače da nas podrže i u finalnoj seriji – kazao je trener Brotnja te preokret u drugom poluvremenu prokomentirao riječima:

– Publika nas je bodrila cijelu utakmicu. Borili smo se, no nedostajao nam je taj drugi gol da se dodatno dignemo. Rekao sam svojim igračima da ćemo, ako postignemo drugi gol, preokrenuti utakmicu. Tako je i bilo, nakon drugog gola podigli smo se igrački i fizički te smo zasluženo došli do pobjede - istaknuo je trener Čilić te o očekivanju u finalu rekao:

- Ne znamo još protivnika, ali mislim da će preostala polufinalna utakmica Stari Grad - Salines biti zanimljiva do zadnje minute i mislim da je Stari Grad favorit i očekujem ih u finalu. U finalu je sve moguće. Iako su oni veliki favoriti, mi ćemo se boriti do zadnjeg i pokušati napraviti iznenađenje - objektivan je trener Matej Čilić.

Zrinjski čestitao protivniku

Ovim je riječima susret komentirao i Dražen Golemac, predstavnik HFC Zrinjski, koji je uz ekipu bio u odsutnosti dosadašnjeg trenera Nikole Tomičića:

– Čestitam Brotnju na pobjedi i ulasku u finale. Želim im puno sreće i navijat ću za njih. Što se tiče same utakmice, utakmica je bila borbena. Naši dečki nisu bili u trenažnom procesu, javnosti je poznato i kako naši treneri nisu bili na klupi. Bili smo dodatno oslabljeni za našeg najboljeg igrača, no što je tu je, idemo dalje.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?