NI BLIZU KRAJA

Britanci istražuju Modrića: Kakvu vrijednost Luka čuva na otoku Manu?

10.01.2018.
u 14:20

U optužnici španjolskog državnog odvjetništva umotana su dva slučaja, a oba vezana za moguću poreznu prijevaru

Sudski postupak prema kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića i supruge Vanje nije ni blizu kraja, piše 24 sata.

Naime,  u optužnici španjolskog državnog odvjetništva umotana su dva slučaja, a oba vezana za moguću poreznu prijevaru. Prvi je vezan za Luksemburg, a drugi za otok Man u Ujedinjenom Kraljevstvu. Dok oba ne budu razjašnjena, slučaj će biti otvoren.

Državno odvjetništvo tvrdi da su Modrićevi osnovali fiktivnu tvrtku u Luksemburgu i preko nje dobivali novce od Lukinih sponzorskih ugovora. U poreznoj prijavi za 2013. i 2014. nije naveo da ima prihode od sponzorskih ugovora pa u Španjolskoj nije platio porez od 870.728 eura.

U imovinskoj kartici je, međutim, naveo da ima to poduzeće. Modrić je vlasnik, a Vanja odgovorna osoba tvrtke Ivano S.a.r.l., kompanije optužene za služenje izbjegavanju plaćanja poreza u zemlji gdje igra i živi Realov nogometaš, piše 24 sata.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije