PRVA LIGA

Branitelj na Tušanj odlazi po prošlojesensku reprizu pobjede

lopte
Nel Pavletic/PIXSELL
02.11.2013.
u 15:45

Orašje na teškom ispitu u Lukavcu, Čapljina domaćin Igmanu, Troglavu susret protiv Gradine “kvalifikacijski”

Derbi se igra Pod borićima, gdje “galopirajuće” Jedinstvo ugošćuje oslabljeni Rudar, čija su dva najbolja igrača (Duro, Murić) na utakmici s Radničkim dobili treći žuti karton, a Neimarlija crveni... Domaći su favoriti. Na tribinama se očekuju barem tri tisuće Bišćana, koji će ih podržati u pohodu na naslov i Premijer ligu.

Drugo Bratstvo nakon “kočenja” u Banovićima, ne bi trebalo imati problema protiv Podgrmeča, koji je nanizao četiri uzastopna poraza i čini se oraganizacijski potpuno obezglavljen, pa za gostovanja jedva sakupi dovoljno igrača u autobus. Sloboda ima druge probleme – na utakmici u Orašju tri – četiri standardna igrača dobila su treći žuti karton. Ipak, Tuzlaci su domaćini i favoriti protiv Branitelja, koji na Tušanj putuje s ugodnim sjećanjima na prošlojesensko gostovanje, kada je pobijedio 3:1. Gošk je u zaostatku od osam bodova za vodećim Jedinstvom, ali ambicije za naslov nisu splasnule. Na Podavali će ugostiti Budućnost sa samo jednim ciljem – osvojiti tri nova boda. Čapljince još peče 0:1 poraz protiv Goška. Najbolji lijek za zaborav je pobjeda protiv Igmana u neretvanskom derbiju na Bjelavama. Konjičani su u opasnoj zoni, bod bi im bio velik kao planina. Iako je Troglav posljednji sa samo pet bodova, Livnjaci još nisu odustali od borbe za ostanak. Domaćini su jesenas ne baš uvjerljivoj Gradini. Moraju pobijediti, a takve je utakmice uvijek teško igrati. Mladost igra utakmicu od čijeg ishoda ovisi hoće li zadržati izglede za spas. Jer, s druge strane je Iskra, izravni suparnik u borbi za ostanak.

Radnički je kolo ranije tijesno poražen u Kaknju, Orašje lako svladalo Slobodu. Lukavčani traže rehabilitaciju, Labudovi nastavak uspješnoga niza. Pobijedi li Radnički, odmaknut će se od opasne zone, pobijedi Orašje, uključit će se u borbu za sami vrh.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije