Borilački sport

Borsa uspješna na natjecanju u Splitu

23.11.2016.
u 09:00

Mladi džudaši mostarske Borse protekloga su vikenda sudjelovali na međunarodnom džudo natjecanju pod nazivom “Trofej Marjana” održanom u Splitu u organizaciji Akademskog judo kluba “Student”.

Jaka konkurencija

Natjecanje je privuklo uzvanike iz Hrvatske i BiH, a Borsu je predstavljalo sedam mladih natjecatelja koji su na spomenuto natjecanje otišli “pokupiti” svoja prva iskustva na džudo borilištima.

Borsini natjecatelji dokazali su kvalitetu rada i u mlađim dobima te se čak njih šest okitilo odličjima.

Najuspješniji je bio Josip Zovko (U10) koji se do zlatne medalje morao probiti kroz brojnu kategoriju, a ostvario je četiri pobjede.

Srebro je osvojila Aneta Kraljević (U12), dok su se brončanim odličjima okitili Ivan Marušić (U10), Tvrtko Slokar (U10) i Ivana Šarić (U10). Za najmlađe natjecatelje bilo je organizirano i mini sumo-natjecanje. U toj “disciplini” okušao se Borsin najmlađi predstavnik Vito Slokar (U 7) koji je na koncu osvojio brončano odličje.

U borbi za medalju izgubio je Petar Bojović (U10).

Obilazak Splita

Treneri Judo kluba Borsa djecu su nagradili obilaskom Splita te susretom s hrvatskim olimpijcima, među kojima su bili Blanka Vlašić, sestre Zaninović i mnogi drugi.

Protekloga vikenda natjecatelji Borse posjetili su i glavni grad Crne Gore Podgoricu. Naime, nastupili su na Međunarodnom džudo natjecanju “Dr. Sćepan Simanić”, a Borsu su predstavili Sara Simić (zlato), Tomislav Martinović (bronca) i Nika Miličević (bronca).

Judo klub Borsa je u ovoj godini ostvario iznimno zapažene rezultate na velikim džudo natjecanjima, poput europskih kupova, balkanskih prvenstava i velikih međunarodnih džudo natjecanja, a uprava kluba najavljuje ulazak u 2017. godinu s kvalitetnim vrstama, od najmlađih dobi, pa sve do seniora.

Džudaši Borse i ove godine su se svojim rezultatima svrstali među najuspješnije mostarske klubove. Posebno su uspješni kada je tu riječ o radu s mladim natjecateljima.

Ono što nedostaje Borsi, kao i svim ostalim džudo klubovima s prostora Hercegovine, zapravo je rezultat s više razine, barem jedan borac koji ima kvalitetu natjecati se na najjačim turnirima te se na taj način izboriti za odlazak na Olimpijske igre. Potencijal i za takvo nešto vjerojatno postoji, ali nedostaju puno bolji materijalni uvjeti, kao i rad na višoj razini uz koji bi ovdašnji džudaši bili spremni za kvalitetnije protivnike.

Amel Mekić u muškoj konkurenciji i Larisa Cerić u ženskoj sportski su standardi koje će netko za dugo vremena teško sustići u BiH. Ipak, džudo je u Hercegovini masovan sport s velikom bazom u nekoliko klubova. Ostaje za vidjeti hoće li netko od mladih postati natjecatelj za vrhunske rezultate ovog sporta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije