PREMIER LIGA

Borba za vrh nikad nije bila zanimljivija

Sarajevo - Željezničar
Foto: import
05.12.2013.
u 09:43

Borba za prvo mjesto u preostalih 11 kola bit će žestoka i neizvjesna, nikad neizvjesnija

Dvanaesto zajedničko nogometno prvenstvo BiH prekinuto je nakon 19 odigranih kola. Četiri kola ranije završen je prvi dio sezone, s Borcem kao jesenskim prvakom, a u stanku je kao prvi “uletio” Željezničar s lijepim izgledima obraniti naslov.

Željezničar vodeći

No, borba za prvo mjesto u preostalih 11 kola bit će žestoka i neizvjesna, nikad neizvjesnija. Osim Željezničara (38 bodova) na naslov s pravom “puca” još pet klubova, stisnutih unutar šest bodova razlike. Sarajevo (36), Široki Brijeg, Zrinjski i Borac (svi po 34), te Olimpic (32) vjeruju da će upravo oni na kraju proljeća prvi proći ciljem. Velež (28), Čelik (26), Zvijezda (24), Radnik (23), Vitez (22), te Slavija (21) drže zlatnu sredinu. Teško da će se itko od njih umiješati u borbu za prvo mjesto, ali kakvim dobrim rezultatskim nizom neki od ovih klubova možda se uključi u borbu za europske pozicije. Ali, uz pozitivne, postoje i negativni nizovi, pa se isti ovi klubovi mogu naći i u borbi za ostanak. U toj “kaljuži” već su Mladost (18), još više Rudar (15) i Travnik (14), dok Leotar (9) već sada izgleda potpuno izgubljen.

Leotar ne treba otpisati

Ali, ni Trebinjce ne treba otpisati, jer prije dvije sezone Slavija se izvukla iako je na kraju jeseni imala samo sedam bodova.

O kvaliteti nogometa i vrijednosti lige teško je donijeti pravi sud, ali gledajući ljestvicu, slobodno možemo reći da borba za naslov i Europu nikad nije bila zanimljivija i zamršenija. Za konačni poredak mogle bi presudne biti zimske pripreme, pojačanja, raspored utakmica, sreća i još puno toga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije