košarka

Borba za peto mjesto na ljestvici privlači najviše pozornosti

27.01.2018.
u 08:00

Ovog vikenda na rasporedu su susreti 16. kola prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine. Najviše pozornosti privlače susreti momčadi koje se bore za peto mjesto na ljestvici i odlazak u Ligu za prvaka. Peto mjesto želi Student iz Mostara koji odlazi u goste Mladosti u Mrkonjić Grad, momčadi koja ima slične ambicije kao i Student. I jedna i druga momčad bore se za peto mjesto i u slučaju da ga ne ostvare, igrat će Ligu za ostanak.

Neizvjestan susret

Mostarci imaju pobjedu više i očekivati je uzbudljiv i do kraja neizvjestan susret. Široki ima sedam pobjeda i želi u Ligu za prvaka, a gost je kod posljednjeg Bošnjaka. Ako momčad Damira Vujanovića odigra kao protiv Slobode u drugom poluvremenu prošloga kola na Pecari, može se nadati uspjehu. U slučaju da budu igrali kao na gostovanju kod Vogošće pretprošlog kola, pobjeda će biti vrlo upitna.

Zadnju prigodu nadati se petom mjestu ima Sloboda, koja na svom parketu ugošćuje Kakanj. Tuzlaci u posljednje vrijeme ne igraju dobro. Unatoč igračkim i trenerskoj promjeni, Sloboda ne plijeni svojom igrom. Tako je bilo i u njihovoj utakmici u prošlom kolu protiv Širokog na Pecari. Ako takvu igru pruže protiv sastava Josipa Pandže, nemaju se čemu nadati. Vodeći Zrinjski odlazi u Vogošću. Mostarci su stvarno najbolja momčad dosadašnjeg dijela prvenstva Bosne i Hercegovine. Igraju dobro i u drugoj regionalnoj ABA ligi.

Motivacija

Protiv Vogošće treneru Hrvoju Vlašiću bit će najteže motivirati svoje igrače. U njihov sastav vraća se Marko Ramljak koji je odmarao protiv Ohrida u prošlom kolu druge regionalne ABA lige. Bosna Royal čeka Radnik iz Bijeljine i studenti će se nastojati pobjedom učvrstiti u gornjem dijelu ljestvice. Parovi 16. kola, 27. siječnja:

Bošnjak – Široki 20, Vogošća – Zrinjski 19.30, Sloboda – Kakanj 19.30, Bosna Royal – Radnik 17 (28. siječnja), Mladost – Student 18 (28. siječnja) •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije