RB LEIPZIG

Borba za Olma i dalje traje: Leipzig ga požuruje, a i Dinamo bi mogao dobiti dio kolača

Dani Olmo
Jan Woitas/DPA/PIXSELL
17.04.2023.
u 18:16

Olmove pregovore s klubom pomno prati i Dinamo koji ga je prije tri godine prodao njemačkom klubu za 29 milijuna eura uz klauzulu prema kojoj zagrebački klub ima pravo na 20 posto od sljedećeg Olmovog transfera.

Prema svemu sudeći, bivši igrač Dinama Dani Olmo je pred izlaznim vratima RB Leipziga, a ako se to ostvari i zagrebački klub bi mogao profitirati.

Prema pisanju Bilda, čelnici Leipziga ne žele više produljivati pregovore oko ostanka Olma. Nijemcima je važno što prije saznati sudbinu Olma u klubu, jer prema nagađanjima, Leipzig na ljeto ostaje bez Christophera Nkunkua koji samo što nije potpisao s Chelseajem i Konrada Laimera koji odlazi u Bayern.

Olmove pregovore s klubom pomno prati i Dinamo koji ga je prije tri godine prodao njemačkom klubu za 29 milijuna eura uz klauzulu prema kojoj zagrebački klub ima pravo na 20 posto od sljedećeg Olmovog transfera.

Španjolac na stolu ima razne ponude, a najglasniji u toj utrci su Real Madrid i Barcelona, pa bi se Olmo već ovog ljeta mogao vratiti u rodnu Španjolsku.

U intervjuu za Bild ranije ove godine, Olmo je naglasio svoju naklonost prema Barceloni iz koje je otišao 2014. godine, no napomenuo da to neće utjecati na njegovu odluku o budućem preseljenju.

- Igrao sam tamo šest godina. To će za mene uvijek biti dom. Puno mojih prijatelja iz reprezentacije igra tamo. Želim se jednom vratiti. Španjolska je moja zemlja, moja liga. Moja obitelj i prijatelji žive tamo. Ali nisam vezan samo za Španjolsku. Najvažnije mi je igrati u klubu u kojem se osjećam željno i važno.

Osim španjolskih klubova, za Olma su zainteresirani i klubovi Premier lige Manchester United i City. Olmova cijena za prodaju u Englesku je oko 70 milijuna eura, dok će, ako se Olmo odluči vratiti u rodnu Španjolsku, klubovi morati izdvojiti približno 60 milijuna eura.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije